Μαθητές δημοτικού βραβεύτηκαν για την κατασκευή Ρομποτικού Συστήματος Προστασίας Διαβάσεων Τρένων!

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο έναρξης του φετινού 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που φιλοξενείται στο «ΝΟΗΣΙΣ».

Μαθητές δημοτικού βραβεύτηκαν για την κατασκευή Ρομποτικό Σύστημα Προστασίας Διαβάσεων Τρένων!

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο έναρξης του φετινού 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που φιλοξενείται στο «ΝΟΗΣΙΣ»

Για ένα καινοτόμο ρομποτικό σύστημα προστασίας διαβάσεων τρένων βραβεύτηκαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες της Ομάδας Ρομποτικής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. Τιμήθηκαν με το Βραβείο Μαθητικής Καινοτομίας «Ιωάννης Παπαευσταθίου», που απονέμει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» σε μαθητές που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά για καινοτόμα έργα τους.

Advertisment

Το σύστημα που κατασκεύασαν και παρουσίασαν πέρσι τα παιδιά, ονομάζεται: «Wedoguard: railroad crossing». Ήταν ένα εξ αυτών που διακρίθηκαν στον περσινό υβριδικό μαθητικό διαγωνισμό πληροφορικής που οργανώθηκε στις 12-15 Απριλίου 2022, στο «ΝΟΗΣΙΣ». Η συγκυρία, δυστυχώς, το φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο έναρξης του φετινού 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που φιλοξενείται στο «ΝΟΗΣΙΣ».

Μαθητές δημοτικού βραβεύτηκαν για την κατασκευή Ρομποτικό Σύστημα Προστασίας Διαβάσεων Τρένων!

Για την ιδέα της κατασκευής και την ομάδα ρομποτικής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Ομάδας Ρομποτικής και υποδιευθυντής του Σχολείου, Νίκος Αυγουλάς.

Advertisment

Όπως είπε, «το “wedoguard:railroad crossings” Ρομποτικό Σύστημα Προστασίας Διαβάσεων Τρένων προστατεύει τον απρόσεκτο ή βιαστικό οδηγό από σύγκρουση με διερχόμενο τρένο. Το σύστημα αντιλαμβάνεται και ειδοποιεί τα διερχόμενα αυτοκίνητα, τα οποία μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται ελεύθερα εκτός από εκείνα που βρίσκονται κοντά στην ειδικά εξοπλισμένη με μαγνητικό υλικό διάβαση, οπότε και ακινητοποιούνται αυτόματα, αποτρέποντας το ατύχημα τόσο για τον βιαστικό, που νομίζει ότι προλαβαίνει να περάσει όσο και από τον απρόσεκτο οδηγό. Η εργασία για την κατασκευή του συστήματος μας πήρε ένα τρίμηνο μαθημάτων, στα οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Στ’ τάξης».

Μαθητές δημοτικού βραβεύτηκαν για την κατασκευή Ρομποτικό Σύστημα Προστασίας Διαβάσεων Τρένων!

Την εργασία παρουσίασαν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Καλαμαριάς στο πλαίσιο του Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας και στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, στα οποία διακρίθηκαν με 2 Βραβεία Καινοτομίας.

Το Βραβείο Μαθητικής Καινοτομίας «Ιωάννης Παπαευσταθίου» είναι η δεύτερη χρονιά που απονέμεται από το «ΝΟΗΣΙΣ». Θεσμοθετήθηκε πέρσι στη μνήμη του Γιάννη Παπαευσταθίου, εκ των ιδρυτών του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος για 20 και πλέον έτη υπήρξε Γενικός Γραμματέας του «ΝΟΗΣΙΣ».

«Η αγάπη του για τη μαθητική καινοτομία εκδηλώθηκε μέσα από την ίδρυση και συνδιοργάνωση του Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, από τη διεξαγωγή δεκάδων εκπαιδευτικών εκθέσεων, εκδηλώσεων και συνεδρίων, δράσεις τις οποίες υποστήριξε σε σημαντικό βαθμό με τις οργανωτικές του ικανότητες», αναφέρει το «ΝΟΗΣΙΣ».

Πληροφορίες και πηγή Φωτογραφιών: www.typosthes.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το ελληνικό νησί που έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με κριτικές από 75 χώρες!
Τουρκία: Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τον Καζαντζάκη, παρουσία Βαρθολομαίου
Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ανεβάζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή
Accessible Comedy Nights | Bραδιές κωμωδίας σε προσβάσιμο χώρο από τους Cool Crips

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση