, , ,

Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες

Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317

Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες

Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις έχουν καλυφθεί από πράσινο στην Ουτρέχτη.

Τα «καταφύγια» αυτά που έχουν δημιουργηθεί δεν στηρίζουν μόνο την βιοποικιλότητα της πόλης, όπως τις μέλισσες και τους μπάμπουρες, αλλά επίσης αιχμαλωτίζουν την σκόνη και αποθηκεύουν το νερό της βροχής.

Advertisment

Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείου με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες

Σύμφωνα με την Ολλανδική ιστοσελίδα Wildebijen, υπάρχουν 358 είδη μελισσών στην Ολλανδία, αλλά δυστυχώς πάνω από το 56% αυτών βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Οι οροφές φροντίζονται από εργαζόμενους που κυκλοφορούν στην πόλη με ηλεκτρικά οχήματα και όλες οι στάσεις λεωφορείου έχουν εξοπλιστεί με οικολογικά φώτα LED και παγκάκια από μπαμπού.

Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτρα που έχει εισάγει η Ουτρέχτη σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα της ατμόσφαιράς της. Η πόλη έχει στόχο να βγάλει στην κυκλοφορία 55 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το τέλος του έτους και να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά μέσα μεταφοράς μέχρι το 2028.

Advertisment

Ο ηλεκτρισμός που χρησιμοποιούταν για να δώσει ενέργεια στα λεωφορεία θα προέρχεται κατευθείαν από τους Ολλανδικούς ανεμόμυλους. Η Ουτρέχτη επίσης τρέχει ένα πρωτότυπο «μέτρο», το οποίο επιτρέπει στους κατοίκους να κάνουν αίτηση για να λάβουν χρηματοδότηση ώστε να μετατρέψουν τις σκεπές τους σε πράσινους κήπους.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/bus-stop-plants-green-roof-bees-holland-utrecht-a8997581.html?fbclid=IwAR1wUNpOsvzULJ5EKzo3Tq1RZAK1Y_BF9pLVEl30QjQFwx15S2Oci5bqZa8

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση