,

Πώς θα ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου αν υπήρχαν μέχρι και σήμερα (Φωτογραφίες)

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε πριν οργανώσετε ένα ταξίδι; Συνήθως αναζητάτε στο διαδίκτυο πιθανά μνημεία και μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε. Πριν

Πώς θα ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου αν υπήρχαν μέχρι και σήμερα (Φωτογραφίες)

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε πριν οργανώσετε ένα ταξίδι; Συνήθως αναζητάτε στο διαδίκτυο πιθανά μνημεία και μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε. Πριν την μαγική δύναμη του ίντερνετ, οι άνθρωποι ανακαλύπταμε τους θησαυρούς μιας περιοχής αφού την επισκεπτόμασταν.

Οι αρχαίοι «τουρίστες» έπρεπε να στραφούν σε γραπτά της εποχής για να φανταστούν πώς ήταν τα όμορφα αξιοθέατα του τότε κόσμου. Μία τέτοια λίστα ανθρώπινης εφευρετικότητας, αξιοσημείωτης αρχιτεκτονικής και ευφυούς μηχανικής ήταν και τα 7 θαύματα του κόσμου, τα οποία αναφέρονταν σε διάφορα ποιήματα και έργα από τον 1o-2ο αιώνα π.Χ.

Advertisment

Πρώτος από τους αρχαίους συγγραφείς που αναφέρθηκε σε θαυμαστά δημιουργήματα των ανθρώπων φέρεται να είναι ο Ηρόδοτος, αλλά αργότερα ακολούθησαν και άλλες, πολλές αναφορές. Ο κατάλογος με τη λίστα όμως δημιουργήθηκε πρώτα από τον Αντίπατρο τον Σιδώνιο, έναν Έλληνα συγγραφέα και ποιητή που έζησε το 2ο αιώνα π.Χ.

Το Budget Direct αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης να επισκεφθούν τα μαγευτικά αυτά δημιουργήματα μέσα από μια σειρά φωτορεαλιστικών 3D δημιουργημάτων. Μετά από λεπτομερή έρευνα, το δίδυμο των δημιουργών Keremcan Kirilmaz και Erdem Batirbek, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή NeoMam και άλλων συνεργατών αποτυπώνουν πώς θα ήταν επτά θαύματα αν είχαν σωθεί μέχρι και σήμερα.

Πώς θα ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου αν είχαν διασωθεί μέχρι και σήμερα

Κολοσσός της Ρόδου

Advertisment

Η πυραμίδα της Γκίζας

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας

Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας

Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού

Το Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία

Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο

Image credits: Budget Direct

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση