Όταν αμφιβάλλεις, η πιο σοφή επιλογή είναι η καλοσύνη

Ό,τι και αν νομίζεις ότι έχει κάνει κάποιος, για να σε βλάψει άμεσα ή από έλλειψη ενδιαφέροντος, μπορείς πάντα να επιλέξεις την καλοσύνη. Μπορείς

Όταν αμφιβάλλεις, η πιο σοφή επιλογή είναι η καλοσύνη

Ό,τι και αν νομίζεις ότι έχει κάνει κάποιος, για να σε βλάψει άμεσα ή από έλλειψη ενδιαφέροντος, μπορείς πάντα να επιλέξεις την καλοσύνη. Μπορείς πάντα να είσαι ο καλύτερος σε αυτή την ιστορία· μπορείς πάντα να επιλέγεις την συγχώρεση. Μπορείς πάντα να επιλέξεις να προχωρήσεις στη ζωή σου και να ευχηθείς ότι μια μέρα θα καταφέρουν και οι άλλοι να το κάνουν.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για καμία πράξη εκδίκησης, κακίας ή δολιότητας. Ποτέ δεν θα καταλάβουμε απόλυτα τι περνά ο καθένας στη ζωή του, και το να «πετάμε» την επιλογή της καλοσύνης, μόνο σε περισσότερους μπελάδες μπορεί να μας μπλέξει.

Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να είναι το δυσκολότερο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις. Να χαμογελάσεις και να χαιρετήσεις, αντί να ξεκινήσεις μια σύγκρουση. Να αντισταθείς στην παρόρμηση να φωνάξεις και να ζητήσεις δικαιοσύνη. Να απαντήσεις με ένα θετικό σχόλιο φεύγοντας αντί να δείξεις τα δόντια σου. Αλλά έχεις τη δύναμη μέσα σου να το κάνεις και στο τέλος θα ευχαριστείς τον εαυτό σου γι’ αυτό.

Όπως έχει γράψει και η Brianna Wiest: «Το πώς αντιμετωπίζεις τα πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις, καθορίζει το αν θα είσαι ο ήρωας ή το θύμα στη ζωή σου».

Σε όσους πιστεύουν ότι είναι θύματα: απελευθερώστε τον εαυτό σας. Νιώθετε με αυτό τον τρόπο, επειδή το έχετε αφήσει να συμβεί. Δεν είναι λάθος κανενός άλλου, και αυτό είναι καλό, επειδή δεν χρειάζεστε κανέναν άλλο να γίνει ο ήρωάς σας.

Μπορείτε πάντα να ελέγχετε τις πράξεις και τα λόγια σας. Ξαναχτίστε τις γέφυρές σας, επιλέξτε την συγχώρεση, επιλέξτε να προχωρήσετε και να το αφήσετε πίσω σας. Επιλέξτε την καλοσύνη. Όχι επειδή ζητάτε αναγνώριση, όχι επειδή έχετε κάτι να αποδείξετε. Επιλέξτε την καλοσύνη, επειδή κοιμάστε καλύτερα με καθαρή συνείδηση.

Επιλέγω την καλοσύνη, επειδή βαθιά μέσα μου, ξέρω ότι έχω δίκιο. Επιλέγω την καλοσύνη επειδή έχω πολλά να προσφέρω και δεν είμαι θύμα. Ζυγίζω τις καταστάσεις και αποφασίζω πότε και αν αξίζει την αντιπαράθεση.

Αν πολεμήσεις το κακό με κακό, και οι δύο χάνετε. Το μυαλό σας, την ψυχική σας ηρεμία και την αίσθηση ανθρωπιάς. Εσύ μπορείς να επιλέξεις να κρατήσεις τη δική σου, βαδίζοντας τον δρόμο της καλοσύνης κάθε φορά που αμφιβάλεις.

Jodie CookPhoto: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε