, , ,

Τυφλός μηχανικός εφηύρε έξυπνο μπαστούνι που καθοδηγεί τον χρήστη μέσω αισθητήρων

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ταλαντούχοι και χαρισματικοί άνθρωποι από όλες τις πλευρές της ζωής  και τις γωνιές του κόσμου βρίσκουν τρόπους να

Τυφλός μηχανικός εφηύρε ένα έξυπνο μπαστούνι που καθοδηγεί τον χρήστη μέσω αισθητήρων

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ταλαντούχοι και χαρισματικοί άνθρωποι από όλες τις πλευρές της ζωής  και τις γωνιές του κόσμου βρίσκουν τρόπους να ενσωματώσουν την έξυπνη τεχνολογία στην καθημερινότητά τους. Αν και πολλά από αυτά τα επαναστατικά προϊόντα στοχεύουν στο να κάνουν τη ζωή μας πιο διασκεδαστική, κάποια, όπως το έξυπνο μπαστούνι WeWalk, έρχονται να κάνουν τη διαφορά.

Το WeWalk είναι ένα έξυπνο μπαστούνι που στόχο έχει να βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα όρασης μέσω της χρήσης έξυπνης τεχνολογίας. Τα ενσωματωμένα ηχεία, το Google maps και το Voice Assistant – όπως επίσης και η συμβατότητα με το σύστημα Bluetooth ενός smart phone – μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με τύφλωση να πλοηγηθούν, ενώ ειδικοί αισθητήρες τους προειδοποιούν με δονήσεις όταν υπάρχει ένα εμπόδιο πάνω από το στήθος. Μαζί, αυτά τα εργαλεία βοηθούν τους τυφλούς ανθρώπους να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνική ζωή.

Advertisment

Τυφλός μηχανικός εφηύρε ένα έξυπνο μπαστούνι που καθοδηγεί τον χρήστη μέσω αισθητήρων

Ο Kursat Ceylan, ο συνιδρυτής του Young Guru Academy (YGA), της Τούρκικης μη-κυβερνητικής εταιρίας, που βρίσκεται πίσω από το WeWALK, γνωρίζει από προσωπική εμπειρία την ανάγκη αυτή για «πλήρη συμμετοχή» στην κοινωνική ζωή. Ως μηχανικός με προβλήματα όρασης, ο Ceylan ήξερε ότι είχε βρει το δρόμο του, όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις δικές του εμπειρίες για να αναπτύξει μια τέτοια σημαντική, ουσιαστική τεχνολογική συσκευή.

Τυφλός μηχανικός εφηύρε ένα έξυπνο μπαστούνι που καθοδηγεί τον χρήστη μέσω αισθητήρων

Advertisment

«Στη σύγχρονη εποχή, μιλάμε για αυτοκίνητα που πετούν, αλλά αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν απλά ένα μπαστούνι», εξήγησε στο CNN. «Ως τυφλός, όταν είμαι στη στάση του Μετρό, δεν γνωρίζω ποια είναι η έξοδος… δεν ξέρω ποιο λεωφορείο πλησιάζει, ποια μαγαζιά βρίσκονται δίπλα μου. Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται με το WeWalk». Αυτό το επαναστατικό έξυπνο μπαστούνι είναι τώρα διαθέσιμο προς πώληση στην ιστοσελίδα τους και κοστίζει περίπου $500.

Τυφλός μηχανικός εφηύρε ένα έξυπνο μπαστούνι που καθοδηγεί τον χρήστη μέσω αισθητήρων

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να προφυλάξουμε τα κατοικίδιά μας από την υπερβολική ζέστη
Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση
Ζόρκος: Η εξωτική παραλία της Άνδρου με την άγρια ομορφιά (βίντεο)
The Tavros Project: Η πρώτη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση