,

Τον Σεπτέμβρη ραντεβού στη Λήμνο!

Η Λήμνος ήρθε και φέτος το καλοκαίρι στο προσκήνιο ως ένας αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών που αναζητούν την ποιότητα και έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών,

Τον Σεπτέμβρη ραντεβού στη Λήμνο!

Η Λήμνος ήρθε και φέτος το καλοκαίρι στο προσκήνιο ως ένας αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών που αναζητούν την ποιότητα και έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών, πιο κοντά στην αυθεντικότητα και την ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Τον Σεπτέμβρη ραντεβού στη Λήμνο!

Advertisment

Όμως η Λήμνος δεν είναι απολαυστική μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Το μικρό καλοκαιράκι που έρχεται είναι μια ιδανική περίοδος διακοπών στο νησί, που έχει μπει πια σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και μπορεί να προσφέρει ακόμη καλύτερες εμπειρίες στους λάτρεις της θάλασσας, της φύσης, της γαστρονομίας, των περιπατητικών διαδρομών, της ιστορίας, του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού μας, αλλά και να γνωρίσουν τη λημνιακή φιλοξενία, την αυθεντική Λήμνο σε μία από τις καλύτερες εκδοχές της.

Ο επισκέπτης του Σεπτεμβρίου δεν θα στερηθεί καμία από τις χαρές του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις διακοπές του σε ένα απόλυτα ήρεμο, χαλαρωτικό περιβάλλον, με πολλαπλές επιλογές σε δραστηριότητες.

Τον Σεπτέμβρη ραντεβού στη Λήμνο!
Ανεμόμυλοι

Μπορεί να παραδοθεί στην αγκαλιά της θάλασσας, να χαλαρώσει κάτω από τον ζεστό ήλιο ή να κάνει θαλάσσια σπορ. Οι πάνω από 100 προσβάσιμες παραλίες, φιλόξενες και ποικιλόμορφες, καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και αποκαλύπτουν στα μάτια των ταξιδιωτών την απέραντη ομορφιά του θαλασσινού τοπίου.

Advertisment

Μπορεί να ανακαλύψει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της λημνιακής φύσης μέσα από περιπατητικές διαδρομές και επισκέψεις σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως η ανάβαση στην Παναγία την Κακαβιώτισσα και τον Προφήτη Ηλία στην περιοχή των Θέρμων, αλλά και μέσα από μια αξέχαστη γνωριμία με τους αμμοθινικούς σχηματισμούς στο Γομάτι, ευρύτερα γνωστούς ως «η έρημος της Λήμνου», τους γεωλογικούς σχηματισμούς στο Φαλακρό, που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της αλυκής όπου μπορεί κανείς να ζήσει την εμπειρία της συλλογής του αλατιού και κυρίως να θαυμάσει ένα ξεχωριστό τοπίο ιδιαίτερης βιοποικιλότητας.

Τον Σεπτέμβρη ραντεβού στη Λήμνο!Μπορεί να απολαύσει πρωτόγνωρες γαστρονομικές διαδρομές, σε γνωριμία με τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα και τα εξαιρετικά πιάτα που βασίζονται στους θησαυρούς της ευλογημένης λημνιακής γης και της θάλασσας. Η Λήμνος διαθέτει μακραίωνη παράδοση στον αγροτοδιατροφικό τομέα, η οποία της εξασφαλίζει το δικαίωμα να υπερηφανεύεται για τις πρώτες ύλες της που φέρνουν στο τραπέζι μας τα πιο γευστικά πιάτα, πότε στην παραδοσιακή τους εκδοχή και πότε σε πιο «πειραγμένες» γεύσεις που χαρίζουν στον ουρανίσκο μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Το υψηλής ποιότητας στάρι της Λήμνου φημισμένο από τα ομηρικά χρόνια, τα τυριά της που ανταγωνίζονται επάξια τα πιο γνωστά τυριά του κόσμου, το βραβευμένο θυμαρίσιο μέλι της, τα πεντανόστιμα ψάρια και θαλασσινά και τα επίσης πολυβραβευμένα κρασιά της εγγυώνται «τραπεζοκατανύξεις» άνευ προηγουμένου.

Μπορεί να ακολουθήσει τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορικές – αρχαιολογικές διαδρομές, σε έναν τόπο όπου ο αργαλειός της ιστορίας δούλευε αδιάκοπα φτιάχνοντας ένα πλούσιο υφαντό ιστορικής μνήμης, ενώ οι αρχαιολογικοί του χώροι αναδεικνύουν το αξιόλογο παρελθόν από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια. Η Πολιόχνη, η πρώτη οργανωμένη πόλη της Ευρώπης, το ιερό των Καβείρων δίπλα στο σπήλαιο του Φιλοκτήτη, το Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας, η προϊστορική Μύρινα και άλλα σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος συγκροτούν ένα «καλειδοσκόπιο», που χαρίζει στον επισκέπτη ένα αξέχαστο ταξίδι στον χρόνο.

Τον Σεπτέμβρη ραντεβού στη Λήμνο!
Σπηλιά Φιλοκτήτη

Η Λήμνος είναι ένα σύνολο αξέχαστων εμπειριών και απολαύσεων, που φεύγοντας παίρνει κανείς μαζί του σαν μια γλυκιά ανάμνηση, με την υπόσχεση της επιστροφής σ’ έναν τόπο που αδειάζει τον νου από έγνοιες και χαρίζει τις πιο όμορφες κι ενδιαφέρουσες διακοπές στους επισκέπτες του.

Κατερίνα Φίκαρη – Δημοσιογράφος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση