, ,

Η Βιέννη είναι η καλύτερη πόλη να ζει κανείς για το 2019, σύμφωνα με τον Economist

Είναι περισσότερο γνωστή για την μεγαλοπρεπή και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, την ποικιλία πράσινων χώρων και πάρκων, αλλά και για τα παραδοσιακά καφέ• τώρα η

Η Βιέννη είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς για το 2019, σύμφωνα με τον Economist

Είναι περισσότερο γνωστή για την μεγαλοπρεπή και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, την ποικιλία πράσινων χώρων και πάρκων, αλλά και για τα παραδοσιακά καφέ• τώρα η φήμη της Βιέννης εξαπλώνεται και ως η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς.

Η Αυστριακή πρωτεύουσα για δεύτερη συνεχή χρονιά παίρνει επάξια την πρώτη θέση στην ετήσια έκθεση του Economist για τις καλύτερες πόλεις που μπορεί να ζήσει κάποιος. Η Μελβούρνη ακολουθεί – την οποία εκθρόνισε η Βιέννη πέρυσι μετά από 7 συνεχή χρόνια. Το Σύδνεϋ, η Οσάκα και το Κάλγκαρι συναποτελούν την πρώτη 5αδα της λίστας, η οποία περιέχει 140 πόλεις από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση εξετάζει πάνω από 30 ποιοτικούς και ποσοτικούς παράγοντες που ταξινομούνται σε 5 ευρείες κατηγορίες: στη σταθερότητα (25%), στην πρόνοια υγείας (20%), στον πολιτισμό και το περιβάλλον (25%), στην εκπαίδευση (10%), και στις υποδομές (20%). Εξειδικευμένοι αναλυτές και τοπικοί παράγοντες αναλαμβάνουν να κάνουν την κατηγοριοποίηση για τους ποιοτικούς παράγοντες. Οι βαθμοί δίνονται σε μια κλίμακα από 1 έως 100.

Η Lucie Lamster Thury, από τη Νέα Υόρκη μετακόμισε στη Βιέννη το 2004 και έχει ένα κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Η ίδια δηλώνει πως η Βιέννη «μου έμαθε πώς να ζω». «Ερχόμενη από το Μανχάταν, ήταν δύσκολο να επιβραδύνω, αλλά λατρεύω το ρυθμό της Βιέννης. Είναι σχετικά ήσυχα, καθαρά και πολυπολιτισμική, και δεν έχω νιώσει πιο ασφαλής πουθενά στην Ευρώπη, αλλά έχει αλλάξει τη ζωή μου – οι άνθρωποι εδώ μπορούν να ξεκουραστούν πραγματικά εδώ, και η προσωπική ζωή είναι το ίδιο σημαντική με τη δουλειά».

Αν και το top 10 κυριαρχείται από την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία, η Ευρώπη έχει γενικά καλές επιδόσεις. 8 από τις κορυφαίες 20 πόλεις βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη, με την Κοπεγχάγη να ακολουθεί τη Βιέννη στις πρώτες 10, και η Ζυρίχη, η Φρανκφούρτη και η Γένοβα να λαμβάνουν τις θέσεις 11, 12 και 14. Το Ελσίνκι, το Άμστερνταμ και το Αμβούργο επίσης βρίσκονται στις κορυφαίες 20 πόλεις, ενώ το Βερολίνο και το Λουξεμβούργο έρχονται στην 21η και 23η θέση αντίστοιχα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε