,

WMO: Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα καταγράψει νέο υψηλό ρεκόρ τα επόμενα 5 χρόνια

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η παγκόσμια μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 1,2 και 1,3

WMO: Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα καταγράψει νέο υψηλό ρεκόρ τα επόμενα 5 χρόνια

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η παγκόσμια μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 1,2 και 1,3 βαθμούς Κελσίου στα επόμενα πέντε χρόνια σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Και αν και αυτή μπορεί να σας φαίνεται μια μικρή αύξηση, δεν είναι καθόλου. Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο ΟΗΕ, αφού πριν από 2 μέρες έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση που αποκαλύπτει ότι η χρονική περίοδος 2015-2019 θα είναι η θερμότερη πενταετία που θα έχει καταγραφεί ποτέ.

Advertisment

Ο πρόσφατος Ιούλιος του 2019 ήταν ο θερμότερος των τελευταίων ετών και προκάλεσε πολλαπλούς καύσωνες και φονικές πυρκαγιές στην Ευρώπη και στην Αμερική. Αυτά τα δεδομένα δίνουν μια «γεύση» για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτή την φαινομενικά μικρή άνοδο.

Υπεύθυνη φυσικά γι’ αυτή την δυσοίωνη μέτρηση είναι η κλιματική αλλαγή μα πιο συγκεκριμένα η ανοδική πορεία που παρουσιάζουν οι μετρήσεις άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2018. Οι εκπομπές αερίων, οι οποίες προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξήθηκαν και για φέτος, το 2019, καθώς δεν φαίνεται να σημειώνεται ακόμα κάποια μεγάλη στροφή από τις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη.

Μάλιστα, στην ίδια την έκθεση αναφέρεται η φράση «Το χάσμα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο» και αναφέρεται στο τι δηλώνει η διεθνής επιστημονική κοινότητα ότι πρέπει να γίνει και στο ποιες είναι τελικά οι δράσεις των χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Advertisment

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Κρήτη: «Πνίγεται» το νησί στην αφρικανική σκόνη - Προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία
Έρευνα Πανεπιστημίου Θράκης: Τούβλο μεταμορφώνεται σε οικοδομικό βιότοπο για μέλισσες!
Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση