,

Η κοινότητα της Δανίας που μαγεύει με τους κυκλικούς της κήπους (Φωτογραφίες)

Υπάρχουν τόσοι αστικοί χώροι στον κόσμο που είναι τόσο μοναδικά σχεδιασμένοι που μας αφήνουν κατάπληκτους και άφωνους. Με τη βοήθεια δορυφόρων και αεροφωτογραφιών, έχουμε

Η κοινότητα της Δανίας που μαγεύει με τους κυκλικούς της κήπους (Φωτογραφίες)

Υπάρχουν τόσοι αστικοί χώροι στον κόσμο που είναι τόσο μοναδικά σχεδιασμένοι που μας αφήνουν κατάπληκτους και άφωνους. Με τη βοήθεια δορυφόρων και αεροφωτογραφιών, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την εφευρετικότητα του ανθρώπου και την αρχιτεκτονική καινοτομία των καλλιτεχνών.

https://www.instagram.com/p/ByiQI_yoI4c/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Advertisment

Ένα τέτοιο σαγηνευτικό μέρος είναι και το Brøndby Haveby ή αλλιώς η κηπούπολη Brøndby. Βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Αυτή η κηπούπολη αποτελείται από μικρές κοινότητες κήπων που είναι γνωστοί για τον μοναδικό κυκλικό σχεδιασμό τους.

Τα σπίτια στο Brøndby Haveby έχουν μεγάλες αυλές που παρέχουν ένα καταφύγιο από την θορυβώδη και πυκνοκατοικημένη πόλη και δίνουν επίσης την ευκαιρία στους κατοίκους να αναπτύξουν το χόμπι της κηπουρικής.

https://www.instagram.com/p/B1bpdCHnEHF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Advertisment

Η ιδέα της κηπούπολης έγινε δεκτή το 1964 από την κυβέρνηση, όταν ο δήμος συμφώνησε να παραχωρήσει εκτάσεις για δημιουργία καλλιεργειών και έτσι αυτοί οι μαγευτικοί κύκλοι άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά στην περιοχή.

Η ιδέα πίσω από αυτούς τους κύκλους είναι απλή: να αυξήσουν την κοινωνική αλληλεπίδραση και συνοχή ανάμεσα σε αυτούς που νοικιάζουν τους κήπους. Οι κήποι άρχισαν να γίνονται γνωστοί στον κόσμο από φωτογράφους όπως ο Henry Do που έτυχε να βρεθούν και να γοητευτούν από αυτή την περιοχή.

Η κοινότητα της Δανίας που μαγεύει με τους κυκλικούς της κήπους (Φωτογραφίες) Η κοινότητα της Δανίας που μαγεύει με τους κυκλικούς της κήπους (Φωτογραφίες)

Με πληροφορίες από boredpanda
Κεντρική φωτογραφία: Henry Do

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση