Οι διαφορές στην ανατομία του εγκεφάλου πιθανότατα να εξηγούν γιατί ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να διατηρήσουν ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα.

Οι διαφορές στην ανατομία του εγκεφάλου πιθανότατα να εξηγούν γιατί ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να διατηρήσουν ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα, ενώ άλλοι τα καταφέρνουν με ευκολία. Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές, αφού βρήκαν ότι ο όγκος της φαιάς ουσίας σε δύο εγκεφαλικές δομές προέβλεπαν την ικανότητα του ελέγχου όσον αφορά τις διατροφικές επιλογές.

Οι δομές αυτές είναι ο πλαγιοραχιαίος προμετωπιαίος φλοιός (dlPFC) και ο μεσοκοιλιακός προμετωπιαίος φλοιός (vmPFC). Αυτές οι δομές πιστεύεται ότι είναι σημαντικές στην αξιολόγηση των επιλογών και του αυτοελέγχου. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Neuroscience, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα εντοπίζουν εγκεφαλικούς δείκτες που μπορούν να προβλέψουν «τη διαιτητική επιτυχία ή αποτυχία» και παρέχουν πιθανούς θεραπευτικούς στόχους για την παχυσαρκία και για άλλες διατροφικές διαταραχές.

Διαβάστε περισσότερα στο enthos.gr

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε