, ,

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φιλοξενεί σεληνιακά πετρώματα και την ελληνική σημαία που πήγε στο φεγγάρι

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου το κοινό θα μπορεί να δει από κοντά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σεληνιακά δείγματα που έφερε η ιστορική αποστολή Apollo-11

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φιλοξενεί σεληνιακά πετρώματα και την ελληνική σημαία που πήγε στο φεγγάρι

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου το κοινό θα μπορεί να δει από κοντά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σεληνιακά δείγματα που έφερε η ιστορική αποστολή Apollo-11 της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) από τη Σελήνη.

Τα δείγματα από το φεγγάρι δόθηκαν μέσω δωρεάς στη χώρα μας το 1970 από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και σε 134 ακόμη χώρες, ως διπλωματικό δώρο από τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον και φυλάσσονται από τότε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Advertisment

Μαζί με τα εκπληκτικά πετρώματα, θα μπορούμε να δούμε από κοντά και την ελληνική σημαία ή οποία ταξίδεψε στη Σελήνη με την ίδια αποστολή και επέστρεψε στη Γη. Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το πρώτο βήμα του ανθρώπου στη Σελήνη, τα σπάνια εκθέματα θα φιλοξενούνται στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λόφο των Νυμφών στο Θησείο, αφού παραχωρήθηκαν από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τα σεληνιακά πετρώματα θα είναι επισκέψιμα:

– Από τα σχολεία που έχουν προγραμματισμένες πρωινές ξεναγήσεις, κατά την διάρκεια των οποίων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα θραύσματα σεληνιακού πετρώματος, μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα του μουσείου.

Advertisment

– Σε ξεναγήσεις που θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 13:30 για το παραπάνω διάστημα.

– Στη διάρκεια των τακτικών βραδινών επισκέψεων που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 19:00 έως τις 20:30 και κάθε μισή ώρα. Οι βραδινές ξεναγήσεις ολοκληρώνονται με παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στο λόφο της Πνύκας.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί σχετικά ομιλίες για τη γεωλογία της Σελήνης, τις διαστημικές αποστολές και την εξερεύνηση γενικά του διαστήματος. Η γενική είσοδος για τις ξεναγήσεις είναι 5 ευρώ (μειωμένο: 3 ευρώ), ενώ για τις θεματικές βραδιές απαιτείται προκράτηση θέσης τηλεφωνικά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Full Moon Sleepover: Στις 21 Ιουλίου το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ξενυχτάει με θέα την πανσέληνο
7 άβολες ερωτήσεις που είναι «αναγκαίο» να κάνετε στον σύντροφό σας για να περάσετε στο επόμενο βήμα
Αλωνάκι: Η πιο γραφική παραλία της Ηπείρου με τα καταπράσινα νερά (βίντεο)
50χρονος θηλυκός γορίλας θηλάζει εγκαταλελειμμένα μωρά | Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση