,

Ο αθλητισμός ανακαλύπτει εκ νέου τα οφέλη της Ύπνωσης και του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP)

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι οι τεχνικές Ύπνωσης, ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) ή / και η Συμβουλευτική (Coaching) ενισχύουν τις αθλητικές επιδόσεις. Για

Ο αθλητισμός ανακαλύπτει εκ νέου τα οφέλη της Ύπνωσης και του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP)

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι οι τεχνικές Ύπνωσης, ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) ή / και η Συμβουλευτική (Coaching) ενισχύουν τις αθλητικές επιδόσεις. Για τις τεχνικές αυτές συχνά χρησιμοποιούνται διαφορετικοί ορισμοί, όπως ψυχική ενδυνάμωση, αυτογενής εκπαίδευση, οραματισμός κ.α.
Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αθλητών που χρησιμοποίησαν την Ύπνωση με σκοπό να αυξήσουν τον βαθμό επιτυχίας στους αγώνες τους. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα από αυτά:

– Ο Mike Brearley, Βρετανός αθλητής του κρίκετ, έκανε Υπνοθεραπεία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αυστραλίας.

Advertisment

– Το 2008, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, δύο σκοπευτές που κέρδισαν χρυσά μετάλλια εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει συνεδρίες με Υπνωτιστή.

– Το ίδιο έκαναν επίσης 20 Αυστραλοί κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

– Το 1996, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Steve Collins κέρδισε τον τίτλο Super-middleweight. H επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συγκέντρωση της προσοχής του ύστερα από συνεδρίες Ύπνωσης με τον dr. Tony Quinn.

Advertisment

– Το ειδησεογραφικό περιοδικό Time ανέφερε το 1984 ότι η Αμερικανίδα αθλήτρια Mary Lou Retton εφάρμοσε Ύπνωση με σκοπό να κατευνάσει τον πόνο στο πόδι της. Έτσι, κατάφερε να κερδίσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Los Angeles.

– Το 1983, η ομάδα μπέιζμπολ Chicago White Sox προσέλαβε έναν κλινικό Υπνωτιστή ως μόνιμο συνεργάτη της.

– Το 1967, οι αθλητές της ελβετικής ομάδας σκι χρησιμοποίησαν Ύπνωση ύστερα από παρότρυνση του οδοντιάτρου Raymond Abrezol και κατάφεραν να κερδίσουν χρυσά μετάλλια.

– Το 1956, η Ρωσική ομάδα είχε μαζί της 11 Υπνοθεραπευτές.

– Ο Tiger Woods, παγκόσμιος πρωταθλητής του γκολφ, σε συνεντεύξεις του έχει παραδεχτεί ότι εφαρμόζει Ύπνωση και NLP.

Η Ύπνωση βοηθά τους αθλητές να αυξήσουν τις επιδόσεις τους, να μειώσουν τις αμφιβολίες και το στρες πριν τον αγώνα, να αυξήσουν ή να χάσουν βάρος, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους εστιάζοντας στη θετική σκέψη. Ακόμα, τους βοηθά να αποκτήσουν μεγαλύτερες ψυχικές αντοχές και κίνητρα που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία. Η Ύπνωση έχει σημαντικά οφέλη όπου κι αν εφαρμοστεί – είτε σε ατομικά, είτε σε ομαδικά αθλήματα.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση