,

ΔιαβαΖΩ: Χάρισε ένα βιβλίο με το δικό σου μήνυμα για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων

Το WinCancer για τρίτη συνεχή χρονιά στήνει την δική του ξεχωριστή βιβλιοθήκη αγάπης και με το πρόγραμμα ΔιαβάΖΩ #3, συλλέγει βιβλία για τους ασθενείς

ΔιαβαΖΩ: Συγκεντρώνουμε βιβλία για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων

Το WinCancer για τρίτη συνεχή χρονιά στήνει την δική του ξεχωριστή βιβλιοθήκη αγάπης και με το πρόγραμμα ΔιαβάΖΩ #3, συλλέγει βιβλία για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων.

Αυτή την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, οι εθελοντές του ΔιαβαΖΩ μαζί με το WinCancer θα μας περιμένουν στον σταθμό Μετρό «Κεραμεικός» για να χαρίσουμε τα βιβλία μας μαζί με μια χειρόγραφη ευχή, αφιερωμένη στους ανθρώπους, οι οποίοι την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων θα νοσηλεύονται στα αντικαρκινικά τμήμα της χώρας μας.

Το μήνυμα της πρωτοβουλίας είναι: «Φέρε το αγαπημένο σου βιβλίο, γράφοντας ένα μήνυμα για τους μαχητές της ζωής». Η νοσηλεία σε ένα αντικαρκινικό τμήμα νοσοκομείου είναι μια σκληρή δοκιμασία, την οποία πολλοί άνθρωποι περνούν μόνοι τους, αλλά ακόμα κι όταν έχουν ανθρώπους δίπλα τους, δεν παύει να είναι δύσκολο για το σώμα, το νου και την ψυχή των συνανθρώπων μας.

Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου μπορεί όμως να απαλύνει για λίγο τις δυσκολίες της θεραπείας. Η ομάδα και το πρόγραμμα ΔιαβαΖΩ μας ζητά να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλους να διαβάσουν τα αγαπημένα μας βιβλία: είτε είναι λογοτεχνία, ιστορία, επιστημονικής φαντασίας, ποίηση, κόμικς, φιλοσοφία. Τα βιβλία έχουν προορισμό τέσσερα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας, τον Άγιο Σάββα στην Αθήνα, το «Μεταξά» στον Πειραιά, οι «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά και το Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη.

ΔιαβαΖΩ: Συγκεντρώνουμε βιβλία για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων

Οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι αν τα βιβλία που συγκεντρωθούν είναι πολλά σε αριθμό, δηλαδή ξεπεράσουν τις προσδοκίες των διοργανωτών, θα προσφερθούν και σε 20 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία διαθέτουν ογκολογικά τμήματα. Γι’ αυτό και αν χαρίσουμε όλοι από ένα βιβλίο, είναι βέβαιο ότι όλοι οι ασθενείς θα έχουν τη χαρά να δοκιμάσουν τα μαγικά οφέλη της ανάγνωσης.

Μάλιστα, διάφορα μέρη και οργανισμοί στην Ελλάδα βοηθούν το έργο του ΔιαβαΖΩ, όπως στην Πτολεμαΐδα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ν. Κοζάνης, στη Θεσσαλονίκη «Το Ράφι της Αγάπης» και στη Χίο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σημείο παραλαβής των βιβλίων, πατήστε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε