Αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά

Ποιο παιδί δεν προτιμά να αποκοιμιέται ενώ ακούει μια ιστορία ή ένα παραμύθι; Δεν είναι μόνο χαλαρωτικό και συνάμα διασκεδαστικό• οι ιστορίες βοηθούν στην

Αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά

Ποιο παιδί δεν προτιμά να αποκοιμιέται ενώ ακούει μια ιστορία ή ένα παραμύθι; Δεν είναι μόνο χαλαρωτικό και συνάμα διασκεδαστικό• οι ιστορίες βοηθούν στην ανάπτυξη της φαντασίας και στην αύξηση των γνώσεων στα παιδιά.

Αλλά κατά πόσο λατρεύουν αυτή τη δραστηριότητα και οι γονείς; Ειδικά γονείς που εργάζονταν όλη τη μέρα και νιώθουν ότι κλείνουν τα μάτια τους αφού διαβάσουν την πρώτη γραμμή; Δυστυχώς, λοιπόν, δεν τρελαίνονται όλοι οι ενήλικες γι’ αυτή την ασχολία.

Αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικού Σταθμού διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά

Αν είστε κι εσείς ένας από αυτούς, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικοί αστροναύτες. Χάρη στο πρόγραμμα «Story Time from Space», το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διαβάζουν ιστορίες για ύπνου σε παιδιά από διάσημα παιδικά βιβλία.

Το πρόγραμμα ανήκει στην Global Space Education Foundation και υπεύθυνοι είναι η εκπαιδευτικός Patricia Tribe και ο πρώην διευθυντής εκπαίδευσης στο Space Center Houston – και αστροναύτης – Benjamin Alvin Drew Jr. Τα βιβλία «ταξιδεύουν» από τη γη μέχρι τον σταθμό και οι αστροναύτες βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους να διαβάζουν τα βιβλία. Τα βίντεο είναι φυσικά διαθέσιμα δωρεάν στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας και στο YouTube.

Η Patricia Tribe δήλωσε γι’ αυτή την πρωτοβουλία στην Huffington Post: «Τι καλύτερα πρότυπα (από τους αστροναύτες) υπάρχουν για να προσελκύσουν τα παιδιά στην επιστήμη και στην ανάγνωση; Δεν βλέπεις μόνο και δεν ακούς μόνο να σου διαβάζουν βιβλία, βλέπεις πώς είναι μέσα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός».

Αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικού Σταθμού διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά

Κάτι άλλο εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι οι αστροναύτες εκτός από το να διαβάζουν παραμύθια και ιστορίες, πραγματοποιούν και διάφορα επιστημονικά πειράματα στον Σταθμό, τα οποία και αυτά βιντεοσκοπούνται. Η ομάδα θεωρεί ότι καθώς αποτελεί πρότυπα για τα παιδιά, χρειάζεται να εμπνέει τα παιδιά στη γη με όποιο τρόπο μπορεί• ένας από αυτούς είναι και η γνωριμία με την ανάγνωση, η οποία τα καθοδηγεί προς την ανάπτυξη του λεξιλογίου και των γνώσεών τους.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.boredpanda.com/story-time-from-space-nasa-astronauts-childrens-book-stem/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

Φωτογραφίες: storytimefromspace

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε