,

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε φρέσκο το τζελ από αλόη βέρα στο σπίτι

Στον κόσμο της φροντίδας του προσώπου με φυσικούς τρόπους, το τζελ από αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο βασικά, οικονομικά και εύκολα υλικά.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε φρέσκο το τζελ από αλόη βέρα στο σπίτι

Στον κόσμο της φροντίδας του προσώπου με φυσικούς τρόπους, το τζελ από αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο βασικά, οικονομικά και εύκολα υλικά. Έχει την ικανότητα όχι μόνο να καταπραΰνει ηλιακά εγκαύματα και να ρυθμίσει την ακμή, αλλά μπορεί να ενυδατώσει και το κρανίο μας.

Παρά τα πολλά του αυτά οφέλη όμως, υπάρχει ένα μειονέκτημα: έχει ελάχιστη διάρκεια ζωής στο ράφι. Ως ένα απόλυτα φυσικό συστατικό χωρίς συντηρητικά, το τζελ από αλόη βέρα είναι δύσκολο να διατηρηθεί φρέσκο.

Advertisment

Μόλις αφαιρεθεί από το φύλλο, η σάρκα χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή να αποθηκευτεί στο ψυγείο. Εδώ, μπορεί να διαρκέσει μέχρι και για μία εβδομάδα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα χαλάσει μέσα σε 24 ώρες, αν την αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε κάθε σενάριο, χρειάζεται να την πετάξετε αμέσως όταν δείτε τα πρώτα σημάδια αποχρωματισμού, περίεργης μυρωδιάς ή μούχλας. Για να παρατείνετε τη ζωή στο ράφι αυτού του απαραίτητου φυσικού προϊόντος για την επιδερμίδα σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Αν είναι να κάνετε μόνο 1 πράγμα: Διατηρήστε τη δροσερή

Η υγρασία και η θερμοκρασία είναι οι χειρότεροι εχθροί της φρέσκιας αλόης. Οπότε αν πρόκειται να κάνετε μία μόνο κίνηση, αυτή θα είναι πάντα να τη βάζετε στο ψυγείο. Αν και η αλόη βέρα σαν φυτό προτιμά τα ζεστά και τροπικά κλίματα, μόλις την κόψετε, τα πράγματα αλλάζουν.

Advertisment

Το τζελ αρχίζει να αποσυντίθεται χάρη στις φυσικές ενζυμικές αντιδράσεις και τα βακτήρια στο φυτό. Αυτό μειώνει τη λειτουργία των ενεργών συστατικών του, αλλά το ψυγείο βοηθά στην επιβράδυνση. Στο ψυγείο, θα διατηρηθεί για 5 με 7 μέρες.

Χρησιμοποιήστε αεροστεγές δοχείο

Όπως η υγρασία και η θερμοκρασία, το οξυγόνο είναι άσχημα νέα για το τζελ αλόης βέρα. Το οξυγόνο αφήνει εκτεθειμένο το τζελ σε βλαβερά βακτήρια και επιταχύνει την αποσύνθεσή του. γι’ αυτό και είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται αεροστεγές δοχείο, όπως θα κάνετε και με το φαγητό που περίσσεψε.Προτιμήστε γυάλινο δοχείο.

Κρατήστε το μακριά από έντονο φως

Ενώ διατηρείτε την αλόη βέρα στο ψυγείο, είναι χρήσιμο να την προστατεύσετε και από το πολύ φως. Επιλέξτε δηλαδή ένα αδιαφανές δοχείο. Τέλος, πάντα να χρησιμοποιείτε ένα πολύ καθαρό δοχείο για να περιορίσετε τον κίνδυνο μολύνσεων. Πλύντε το δοχείο με ζεστό νερό και σαπούνι και αφήστε το να στεγνώσει τελείως πριν τη χρήση.

Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καταψύξτε το σε παγοκυψέλες

Αυτό θα είναι εξαιρετικά ανακουφιστικό το καλοκαίρι σε περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος. Για να το καταψύξετε, χύστε προσεκτικά το τζελ σε παγοκυψέλες και βάλτε το στην κατάψυξη.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.mindbodygreen.com/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση