Πώς να θέσουμε πιο έξυπνους στόχους για το 2020

Ας υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγιση για τον καθορισμό στόχων αυτή τη χρονιά κι ας ξεφορτωθούμε την παλιά αυστηρή και ανελαστική οπτική μας. Ας σπάσουμε

Πώς να θέσουμε πιο έξυπνους στόχους για το 2020

Ας υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγιση για τον καθορισμό στόχων αυτή τη χρονιά κι ας ξεφορτωθούμε την παλιά αυστηρή και ανελαστική οπτική μας. Ας σπάσουμε τους στόχους μας σε μικρά κομμάτια. Όταν το κάνουμε αυτό, θα δούμε ότι εμφανίζονται δύο βασικές κατηγορίες στόχων:

– Ένας στόχος το μήνα

Advertisment

– Μηνιαίες εργασίες που μας οδηγούν στην επίτευξη ενός στόχου ανά χρόνο

Ένας στόχος το μήνα

Αν δεν ασκήσουμε πολύ πίεση στην εργασία, θα είναι εύκολο. Αντί για ένα μεγάλο επίτευγμα, θα έχετε μέχρι και 12 χωρίς επιπλέον στρες. Δεν πρόκειται να χάσουμε 9 κιλά μέσα σε ένα μήνα όμως, οπότε χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές. Παράλληλα, μην περιορίζετε τα όνειρά σας, πατώντας μόνο και αποκλειστικά στη γη.

Αυτή η στρατηγική μας βοηθά να αντλήσουμε ενέργεια και κίνητρα και να τα διαθέσουμε στην κάθε εργασία μας και ύστερα να επιλέξουμε αν μας ωφελεί. Κι αν νιώθουμε ότι δεν μας ταιριάζει; Τον επόμενο μήνα θέτουμε απλά έναν νέο στόχο.

Advertisment

Και γιατί λειτουργεί; Είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά ότι χρειαζόμαστε 28 μέρες για να διαμορφώσουμε μια συνήθεια ή να αναπτύξουμε μια νέα δεξιότητα.

Ένας στόχος το χρόνο

1. Επίλεξε ένα πράγμα που θα ήθελες να βελτιώσεις ή να επιτύχεις

2. Χώρισέ τον στόχο σε μικρά βήματα (ιδανικά 12)

3. Μοιράστε τα στους μήνες του χρόνου. Κάθε βήμα να αντιστοιχεί σε ένα μήνα.

Αυτό το μοίρασμα μας επιτρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να χτίσουμε τις δεξιότητές μας με υγιή και ασφαλές τρόπο. Αν εμμείνουμε σε αυτές τις εργασίες, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2020, θα έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τον στόχο μας.

Εστιάζουμε στη δράση

Στη διαδικασία προσδιορισμού του στόχου, βεβαιωθείτε ότι όλα τα βήματα διέπονται από δράση. Ξεκινήστε με το «Θέλω να χάσω 5 κιλά», αλλά αυτό, χρειάζεται να γνωρίζετε ότι, δεν εμπνέει δράση και συχνά μας αφήνει και με μια αρνητική αίσθηση ότι δεν θα το καταφέρουμε. Από την άλλη πλευρά, το «Θα πηγαίνω για περπάτημα στο πάρκο της γειτονιάς τρεις φορές την εβδομάδα» είναι ένα δραστικό βήμα που οδηγεί σε τελικό στόχο, όπως την απώλεια βάρους.

Προσέχουμε τον εαυτό μας

Εργαζόμαστε 8-10 ώρες την ημέρα και ύστερα κατηγορούμε τον εαυτό μας που δεν καταφέραμε να πάμε 5 μέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο. Όμως, για να καταφέρουμε τον στόχο που θέλουμε, χρειάζεται να είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας και τις ικανότητές μας., να μας σεβόμαστε. Δεν υπάρχει τίποτα το ντροπιαστικό στο να ξεκινάμε αργά. Και ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι για πετύχει όλο αυτό, χρειάζεται να βρούμε το πάθος μας μέσα σε όλους αυτούς τους στόχους.

[toggle title="Πηγές"]

dailylife.com

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση