, ,

Δρ Rangan Chatterjee: Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας

Ο Δρ Rangan Chatterjee είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας» που κρατάτε στα χέρια σας και συγκαταλέγεται στις πλέον εξέχουσες

Δρ Rangan Chatterjee: Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας

Ο Δρ Rangan Chatterjee είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας» που κρατάτε στα χέρια σας και συγκαταλέγεται στις πλέον εξέχουσες μορφές του κλάδου της λεγόμενης «προοδευτικής ιατρικής».

Τι είναι η «προοδευτική ιατρική»;

Είναι η ιατρική που στηρίζεται στην αντίληψη ότι, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όσο το δυνατόν περισσότερους παράγοντες όταν εξετάζουμε τι δημιουργεί την υγεία και τι προκαλεί την ασθένεια. Και αυτό, επειδή το σώμα είναι τόσο συνδεδεμένο, με σχετικά απομακρυσμένες περιοχές του να επηρεάζουν η μία την άλλη, ώστε το αίτιο (ή τα αίτια) μιας συγκεκριμένης πάθησης να μην είναι άμεσα εμφανή.

Advertisment

Εργαζόμενος για μερικά χρόνια ως γενικός ιατρός, ο Δρ Rangan διαπίστωσε ότι μπορούσε να βοηθήσει μόνο το 1/5 περίπου των ασθενών του και συνειδητοποίησε ότι ο λόγος ήταν ότι συνταγογραφούσε φάρμακα που βοηθούσαν στην υποχώρηση των συμπτωμάτων χωρίς όμως να φτάνει στην πραγματική αιτία της ασθένειας.

Συνειδητοποίησε ακόμη ότι, ενώ όλοι μιλούσαν για τις συνέπειες που έχουν κάποιες κακές συνήθειες και κάποιοι τρόποι ζωής, ωστόσο, κανείς δεν έλεγε ότι υπάρχει κάποιος τρόπος ζωής που μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά. Ο ίδιος λέει:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τρόπος ζωής μπορεί να αποτελεί αιτία ασθένειας. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι μια αλλαγή στον τρόπο ζωής μπορεί να είναι και θεραπεία, καθώς και πρόληψη για καλή υγεία».

Advertisment

Δρ Rangan Chatterjee: Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένας επαναστατικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε προς το καλύτερο τον τρόπο ζωής σας και να οδηγηθείτε σε μια καλύτερη και πιο υγιή ζωή. Δίνοντας προτεραιότητα στην αιτία μιας ασθένειας και όχι στο σύμπτωμα, ο συγγραφέας αποδεικνύει ότι για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής δεν χρειάζεται να κάνουμε περίπλοκες και δύσκολες παρεμβάσεις.

Κατά τον Δρα Rangan, η ευζωία στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, τη χαλάρωση, τη διατροφή, την κίνηση και τον ύπνο και είναι σε αυτά τα τέσσερα βασικά σημεία που εστιάζει το βιβλίο αυτό, με στόχο να επιτύχει κανείς μια ισορροπία ανάμεσα και στους τέσσερις πυλώνες. Ακολουθώντας τις αρχές του επαναστατικού προγράμματος που θα βρει μέσα στις σελίδες αυτού του πρωτοποριακού βιβλίου, ο αναγνώστης θα βελτιώσει την ψυχική του υγεία, θα αποκτήσει και θα διατηρήσει την καλή φυσική του κατάσταση και θα απολαύσει μια εξαιρετική ποιότητα υγείας και ζωής.

Το σημαντικό σε αυτό το πρόγραμμα είναι ότι δεν θα χρειαστεί ο αναγνώστης να κάνει δύσκολες ή σκληρές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής του. Αντίθετα, οι παρεμβάσεις του, αν και σημαντικές, είναι απλές και μπορούν να ενσωματωθούν στο καθημερινό του πρόγραμμα, όπως είναι για παράδειγμα, να αφιερώνει στον εαυτό του τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά την ημέρα ή να υιοθετήσει μερικά λιτά μικρογεύματα.

Από την αρχή του βιβλίου και σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αναγνώστης, ο Δρ Rangan Chatterjee θα τον συνοδεύει, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στο οποίο ο ίδιος, δείχνει στην πράξη την εφαρμογή των συμβουλών του. «Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας» είναι το βιβλίο που πρέπει να διαβάσει, όποιος επιθυμεί πραγματικά να αλλάξει προς το καλύτερο την ποιότητα της ζωής του χωρίς να χρειάζεται να κάνει δύσκολες παρεμβάσεις. Όπως δηλώνει και ο γνωστός chef Jamie Oliver «Το πρόγραμμα του Rangan μπορεί να βοηθήσει όλους μας να αποκτήσουμε μια πιο υγιή και πιο ευτυχισμένη ζωή».

Το βιβλίο του Δρ Rangan Chatterjee με τίτλο «Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση