, ,

7 λιγότερο γνωστές θετικές ειδήσεις του 2020 που μας γεμίζουν αισιοδοξία

Το ότι οι αρνητικές ειδήσεις λαμβάνουν την μεγαλύτερη προσοχή όπου κι αν γυρίσουμε το βλέμμα μας στην καθημερινότητα, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν άλλα

7 λιγότερο γνωστές θετικές ειδήσεις του 2020 που μας γεμίζουν αισιοδοξία

Το ότι οι αρνητικές ειδήσεις λαμβάνουν την μεγαλύτερη προσοχή όπου κι αν γυρίσουμε το βλέμμα μας στην καθημερινότητα, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν άλλα σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και η ανθρωπότητα τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος, όσο και σε επίπεδο πολιτικών εξελίξεων, αλλά επιλέγουμε να μοιραστούμε θετικές ειδήσεις για να μας υπενθυμίσουμε ότι το καλό υπάρχει γύρω μας συνεχώς, αλλά και για να μας κινητοποιήσουμε περισσότερο, να συμβάλλουμε λίγο παραπάνω στο σπίτι, στην κοινότητα, στη χώρα μας και να κάνουμε τον πλανήτη έναν πιο χαρούμενο και βιώσιμο κόσμο για όλους.

7 λιγότερο γνωστές θετικές ειδήσεις του 2020 που μας γεμίζουν αισιοδοξία

1. Η Φλόριντα αγοράζει μια τεράστια έκταση υγροτόπων για να τα προστατεύσει από τις εξορύξεις πετρελαίου

Άλλες χώρες και πολιτείες πουλούν περιοχές τους για πετρελαϊκή εκμετάλλευση. Η Φλόριντα όμως ανακοίνωσε ότι αγοράζει μια τεράστια περιοχή που βρισκόταν μέσα στα σχέδια για εξορύξεις πετρελαίου. Η πολιτεία θα αγοράσει 80 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, τα οποία είχε ήδη εγκριθεί να αποτελέσουν τη βάση εξορύξεων. Το σχέδιο όμως προκάλεσε γενική κατακραυγή. Η τιμή ξεκινά από 16 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τη συμφωνία που θα κλειστεί.

Advertisment

2. Χιλιάδες άνθρωποι βοηθούν στη διάσωση των τραυματισμένων κοάλα της Αυστραλίας

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία άφησαν πίσω τους τραυματισμένα και άστεγα ζώα. Ευτυχώς, εμφανίστηκαν πολλές οργανώσεις και ακόμα πιο πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για να διασώσουν χιλιάδες επιζώντες. Είναι πολλά τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν πυροσβέστες και απλούς πολίτες να πλησιάζουν τραυματισμένα κοάλα που ουρλιάζουν για βοήθεια.

3. Η Guardian απαγορεύει τη διαφήμιση εταιριών ορυκτών καυσίμων

Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στον κόσμο δεν θα δέχεται πια διαφημίσεις από εταιρίες πετρελαίου και αερίου και γίνεται ο πρώτος οργανισμός παγκοσμίως που αρνείται χρήματα από τόσο μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Αυτή η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο αλλαγών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα από την εταιρία.

4. Η Κίνα απαγορεύει τη χρήση πλαστικής σακούλας και άλλων πλαστικών αντικειμένων μίας χρήσης

Η Κίνα, μία εκ των μεγαλύτερων καταναλωτών πλαστικού παγκοσμίως, αποκαλύπτει το φιλόδοξο σχέδιο μείωσης του πλαστικού μίας χρήσης σε όλη τη χώρα. Η Κίνα ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι οι μη ανακυκλώσιμες σακούλες θα απαγορευτούν στις μεγαλύτερες πόλεις της μέχρι το τέλος του 2020 και σε όλες τις μικρότερες μέχρι το 2022.

Advertisment

5. Η Microsoft ανακοινώνει σχέδια για απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα

Τον προηγούμενο μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε σχέδια για απομάκρυνση όλου του διοξειδίου του άνθρακα που έχει απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα μέχρι το 2050. Η εταιρία επίσης δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2030 δεν θα παράγει πια καθόλου διοξείδιο του άνθρακα, αλλάζοντας σε ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρισμού.

6. Θαλάσσιοι κάδοι συλλέγουν σκουπίδια και πετρέλαιο από την επιφάνεια του νερού

Τα «Seabins» έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα αν και ακόμα ακριβά, καθώς μπορούν να συλλέξουν από τη θάλασσα μέχρι και 200 κιλά σκουπιδιών την ημέρα. Πολλά από αυτά λειτουργούν ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αλλά κάποια έχουν έρθει δοκιμαστικά και στην Ελλάδα. Η εταιρία έχει υπολογίσει ότι περίπου 510 τόνοι σκουπιδιών έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα.

7. 1 τρισεκατομμύριο δέντρα θα φυτευτούν ή θα προστατευθούν σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050

Το «Trillion Trees» είναι μια συνεργασία ανάμεσα σε τρεις από τους μεγαλύτερους οργανισμούς προστασίας του κόσμου στον κόσμο, το οποίο ιδρύθηκε από ένα όραμα, σύμφωνα με το οποίο η έκταση των δασών θα αυξάνεται αντί να συρρικνώνεται. Για να κλείσουν το χάσμα ανάμεσα στις φιλοδοξίες και στην πραγματικότητα, η ομάδα έχει αφοσιωθεί στο να αναπτύσσει ιδέες και να βρίσκει ευκαιρίες συνεργασίας με χρηματοδότες.

[toggle title="Πηγές"]

https://brightvibes.com/1604/en/the-10-best-news-stories-of-2020-most-media-barely-mentioned

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Καθολικό: Το παλαιότερο αλλά άγνωστο μοναστήρι της Κρήτης μέσα στο απόκρημνο φαράγγι (βίντεο)
Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
4 χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε τοξική σχέση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση