,

Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια ενώ είχε 0% πιθανότητες επιβίωσης

Ο μικρός Richard ήταν τόσο μικρός που χωρούσε μέσα σε μια παλάμη, όμως τα κατάφερε.

Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια ενώ είχε 0% πιθανότητες επιβίωσης

Ο κόσμος λατρεύει τις ιστορίες στις οποίες ένας ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με τεράστια εμπόδια, πάει κόντρα στις πιθανότητες και κερδίζει. Έτσι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Richard Scott William Hutchinson, ο οποίος γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια στις 5 Ιουνίου, είναι ο απόλυτος μικρός αλλά δυνατός και γενναίος ήρωας που διεκδίκησε και κέρδισε.

Όταν η μητέρα του Richard, Beth, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πρόωρο τοκετό, ο μικρός χρειαζόταν να μείνει στην κοιλιά της μητέρας του για άλλες 131 ημέρες. Με βάρος μόλις 337 γραμμάρια και μήκος 26 εκατοστών, τη στιγμή της γέννησής του, η ηλικία κύησης του Richard ήταν μόλις 21 εβδομάδες και δύο ημέρες.

Advertisment

Αφού το μικροσκοπικό βρέφος στάλθηκε για περίθαλψη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του νοσοκομείου Children’s Minnesota στη Μινεάπολη, οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι είχε 0% πιθανότητες επιβίωσης. Όμως ο Ρίτσαρντ βάλθηκε να αποδείξει ότι οι γιατροί έκαναν λάθος – και το κατάφερε.

Το κερασάκι στην τούρτα των πρώτων γενεθλίων αυτού του θαυματουργού μωρού; Το γεγονός ότι τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες (GWR) τον ανακήρυξαν επίσημα «το πιο πρόωρο μωρό που επέζησε». Όμως,  η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος προς τα γενέθλια-ορόσημο του Richard δεν ήταν εύκολος.

Φωτογραφία: Guinness World Records

Οι περιορισμοί της πανδημίας του κορονοϊού δεν επέτρεπαν στους γονείς του να μείνουν στο νοσοκομείο μαζί του, οπότε κάθε μέρα, η Beth και ο μπαμπάς του Richard, Rick, πηγαινοέρχονταν από το σπίτι της οικογένειας στο St. Croix County του Wisconsin στη Minneapolis για να επισκεφθούν τον νεογέννητο γιο τους.

Advertisment

«Θέλαμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα βρισκόμαστε εκεί για να τον στηρίξουμε», δήλωσε ο Ρικ στο Guinness World Records. «Νομίζω ότι αυτό τον βοήθησε να το ξεπεράσει, επειδή ήξερε ότι μπορούσε να βασίζεται σε εμάς».

«Ο Rick και η Beth πάλευαν για τον Richard μέρα με τη μέρα και δεν σταμάτησαν ποτέ να υπερασπίζονται το μωρό τους μέσα σε όλα αυτά», δήλωσε ο νεογνολόγος Dr. Stacy Kern στο GWR. «Η δύναμή τους και η ικανότητά τους να παραμένουν θετικοί και αισιόδοξοι ακόμη και στις πιο αγχωτικές και δύσκολες στιγμές ήταν αξιοθαύμαστη».

Έξι μήνες αργότερα, ο Ρίτσαρντ ήταν επιτέλους έτοιμος να επιστρέψει στο σπίτι του. «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό ήταν το ίδιο αγοράκι που κάποτε ήταν τόσο άρρωστο, που φοβόμουν ότι μπορεί να μην επιβιώσει», δήλωσε ο Δρ Kern.

«Το ίδιο αγοράκι που κάποτε χωρούσε στην παλάμη του χεριού μου, με δέρμα τόσο ημιδιαφανές που μπορούσα να δω κάθε πλευρό και αγγείο στο μικροσκοπικό του σώμα. Δεν μπορούσα παρά να τον σφίξω και να του πω πόσο περήφανος ήμουν γι’ αυτόν».

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/worlds-most-premature-baby-has-celebrated-his-first-birthday

Κεντρική φωτογραφία: Guinness World Records

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση