Είναι προτιμότερο να αγαπάς τις δικές σου επιλογές, παρά να μισείς τις επιλογές των άλλων

Ζούμε σε μια κοινωνία, που οι άνθρωποι δεν ενδιαφερόμαστε για τις δικές μας πράξεις, είτε αυτές έχουν θετικό είτε αρνητικό αντίκτυπο, αλλά επικεντρωνόμαστε στις

Είναι προτιμότερο να αγαπάς τις δικές σου επιλογές, παρά να μισείς τις επιλογές των άλλων

Ζούμε σε μια κοινωνία, που οι άνθρωποι δεν ενδιαφερόμαστε για τις δικές μας πράξεις, είτε αυτές έχουν θετικό είτε αρνητικό αντίκτυπο, αλλά επικεντρωνόμαστε στις πράξεις των άλλων. Καταλήγουμε να περνάμε ατελείωτες ώρες συζητώντας και αναλύοντας τις συμπεριφορές ανθρώπων των οποίων τα βιώματα γνωρίζουμε ελάχιστα ή και καθόλου, κατακρίνουμε και χλευάζουμε ανθρώπους για μεμονωμένες συμπεριφορές ή αντιδράσεις γιατί απλά και μόνο δεν συνάδουν με τα δικά μας ηθικά ή κοινωνικά πρότυπα συμπεριφοράς.

Σαφώς, ο τοξικός αυτός χρόνος που καταναλώνουμε για να σχολιάσουμε ή να ερμηνεύσουμε «αποκλίνουσες συμπεριφορές» σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα, έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να προσφέρουμε στον εαυτό μας αρνητική διάθεση και ενέργεια η οποία αντικατοπτρίζεται ολότελα στις κοινωνικές μας συναναστροφές.

Advertisment

Οφείλουμε πρώτα από όλα, να βελτιώσουμε το δικό μας πνεύμα, να βοηθήσουμε τη δική μας ψυχή να αναπτυχθεί. Οφείλουμε πρώτα πρώτα στον εαυτό μας, να κάνουμε αυτό που πραγματικά αγαπάμε και να λαμβάνουμε αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Να λαμβάνουμε επιλογές που στοχεύουν στην ατομική ευημερία και ολοκλήρωση μας.

Στήριξε τις αποφάσεις σου και υλοποίησε τις σκέψεις σου. Αν σταματήσεις να ενδιαφέρεσαι για τις πράξεις των άλλων και επικεντρωθείς στις δικές σου, αντιπροσωπευτικές σύμφωνα με τις επιλογές σου, πράξεις θα αγαπήσεις και θα κατανοήσεις βαθύτερα τον εαυτό σου. Εν κατακλείδι, κάνε αυτό που αγαπάς και μην αποπροσανατολίζεσαι από τις πράξεις των άλλων.

Η ζωή σου σου ανήκει και αφορά μόνο εσένα, ο χρόνος είναι δικός σου και εναπόκειται σε εσένα να τον εκμεταλλευτείς στο έπακρον. Μην τον σπαταλάς για τις επιλογές των άλλων.

Advertisment

Βασιλική Αμανατίδου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου
Το ευτυχισμένο τέλος που δεν έρχεται ποτέ…
Όνειρα: Τα κλειδιά της ψυχής
Η "Θεωρία του κουταλιού" | Μια απλή προσέγγιση που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την ψυχική υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση