, , , , ,

Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας: Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ για όλο τον Φεβρουάριο

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας αποφάσισε για το μήνα Φεβρουάριο του 2020 να παρέχει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ στο χώρο της σταθερής

Δήμος Πειραιά: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στις 20-24 Ιουλίου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας αποφάσισε για το μήνα Φεβρουάριο του 2020 να παρέχει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ στο χώρο της σταθερής μονάδας του ιδρύματος που βρίσκεται στην οδό Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας.

Ο μήνας Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Με αφορμή αυτό, η πρόσκληση του Ιδρύματος απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να εξεταστούν και όχι μόνο σε όσες συμμετέχουν στα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου ή είναι άνεργες.

Advertisment

Σήμερα, πολλές γυναίκες ακόμα αμελούν τις ετήσιες προληπτικές εξετάσεις που χρειάζεται να κάνουν, δηλαδή το Τεστ Παπανικολάου και την ψηφιακή μαστογραφία, καθώς μπορεί να φοβούνται, να αναβάλλουν ή να αγνοούν πόσο σημαντικές είναι για την υγεία τους. Όμως, κάθε χρόνο το Υπουργείο και οι αρμόδιοι φορείς και οργανώσεις απευθύνονται στο γυναικείο κοινό για να υπενθυμίσουν την τεράστια σημασία τους.

Η μαστογραφία βοηθά στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου των μαστών και μάλιστα το ποσοστό θνησιμότητας από αυτό τον καρκίνο έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 30-30%. Η εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας διαρκεί για 15 λεπτά, είναι σύντομη και ανώδυνη.

Το τεστ ΠΑΠ είναι μια εξαιρετικά απλή εξέταση, κατά την οποία ο γιατρός συλλέγει κύτταρα από τον τράχηλο και τον κόλπο ώστε να ανιχνεύσει πιθανές αλλοιώσεις και μεταβολές σε εκείνο το σημείο του σώματος. Η διάρκειά του δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά και είναι ανώδυνη. Πρόκειται για τη σπουδαιότερη εξέταση, διότι έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει προκαρκινωματώδεις αλλοιώσεις, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Advertisment

Όσες ενδιαφέρονται να κάνουν τις προληπτικές εξετάσεις στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνικά. Οι εργάσιμες ώρες και ημέρες λειτουργίας του Ιδρύματος είναι 9:30 έως 15:30. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3620831 – 210 3620832. Ανεξάρτητα από αυτή την δωρεάν πρωτοβουλία του Ιδρύματος, το μήνυμα είναι ένα: δεν πρέπει να αμελούμε τις προληπτικές εξετάσεις σε καμία πάθηση και για κανέναν λόγο.

[toggle title="Πηγές"]

Με πληροφορίες από www.odigostoupoliti.eu/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επιστήμονες κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό HIV από τα κύτταρα που μολύνει
Ίλιγγος: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι (Χρήσιμες ασκήσεις)
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας | 9 στους 10 αποφεύγουν τον οδοντίατρο λόγω υψηλού κόστους
Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με καρκίνο πριν από την θεραπεία τους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση