,

Μελβούρνη: Έλληνας μετανάστης χάρισε χρήματα σε πολίτες που έμειναν άνεργοι λόγω της πανδημίας

Ένας γενναιόδωρος Αυστραλός έδωσε 100 δολάρια σε μετρητά σε δεκάδες απολυμένους εργαζομένους που αναζητούν εργασία. Ο καλός Σαμαρείτης Peter Darmos, που νωρίτερα είχε αναγνωριστεί

Μελβούρνη: Έλληνας μετανάστης χάρισε χρήματα σε πολίτες που έμειναν άνεργοι λόγω της πανδημίας

Ένας γενναιόδωρος Αυστραλός έδωσε 100 δολάρια σε μετρητά σε δεκάδες απολυμένους εργαζομένους που αναζητούν εργασία. Ο καλός Σαμαρείτης Peter Darmos, που νωρίτερα είχε αναγνωριστεί υπό το ψευδώνυμο John, έδωσε σε κάθε άτομο που περίμενε έξω από δημόσια δομή 100 δολάρια, αφού ένιωσε άσχημα βλέποντάς τους.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι αθώοι και δεν έχουν κανένα τρόπο να βάλουν λίγο ψωμί στο οικογενειακό τραπέζι», δήλωσε πριν από λίγες μέρες σε ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ο κ. Darmos, 62 ετών, οδήγησε μέχρι την τράπεζα, έκατσε στην ουρά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να καταφέρει να κάνει ανάληψη 10.000 δολαρίων.

Advertisment

Μελβούρνη: Έλληνας μετανάστης χάρισε χρήματα σε πολίτες που έμειναν άνεργοι λόγω της πανδημίας

Στη συνέχεια τα μοίρασε έξω από το γραφείο στο οποίο περίμεναν οι άνεργοι πολίτες. Ανέφερε ότι είδε δάκρυα και ευγνωμοσύνη στα μάτια αυτών των ανθρώπων. «Έπρεπε να το κάνω επειδή αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται ανακούφιση. Δεν μπορούν να περιμένουν αύριο ή μεθαύριο».

Πρόσθεσε ότι δεν θα άντεχε να βλέπει τα παιδιά του να τρώνε και οι άλλοι να πεινούν. Ο κ. Darmos είναι επιχειρηματίας και μετανάστευσε από την Ελλάδα όταν ήταν ακόμα παιδί. Παρότρυνες όλους τους πλούσιους Αυστραλούς να δωρίσουν χρήματα στους εργαζόμενους τω βιομηχανιών, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Advertisment

«Η χώρα μου φέρθηκε καλά και η καρδιά μου στέκεται δίπλα σε όλους αυτούς του ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν». Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί αναμένεται να χάσουν την εργασία τους εν μέσω πανδημίας και εξαναγκάζονται από τις επιχειρήσεις τους να παραιτηθούν.

[toggle title="Πηγές"]

au.greekreporter.com/2020/03/27/is-this-greek-man-the-most-generous-person-in-australia

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

The Tavros Project: Η πρώτη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος
Μια σκάλα για τολμηρούς στη Νορβηγία | Η εντυπωσιακή θέα των φιορδ που κόβει την ανάσα (βίντεο)
Η συγκλονιστική στιγμή που φάλαινα ζητάει βοήθεια από δύτες | Μεγάλη μάζα σκουπιδιών είχε κολλήσει στο στόμα της (βίντεο)
5 ανησυχητικές συμπεριφορές που μπορεί να έχει το κουτάβι σας και θα πρέπει να τις προσέξετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση