Η βόλτα στα μουσεία της πόλης αποτελεί μια ευχάριστη και, συγχρόνως, επιμορφωτική δραστηριότητα για αρκετά άτομα. Πολλές φορές, ωστόσο, το χρηματικό αντίτιμο που απαιτείται για την αγορά του εισιτηρίου κρίνεται ως ανασταλτικός παράγοντας για την πραγματοποίηση μιας επίσκεψης στον συγκεκριμένο χώρο. Εάν κι εσείς, όμως, ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που συνηθίζουν να συνδυάζουν τις εξόδους τους με πολιτιστικές δράσεις, τότε σίγουρα τα παρακάτω νέα θα σας χαροποιήσουν.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης όχι μόνο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό αλλά θα τους υποδεχτεί πολύ θερμά, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα ενός μήνα δωρεάν εισόδου. Οι πρώτοι επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκθέματα χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο θα είναι κατά κύριο λόγο κάτοικοι της περιοχής καθώς και σχολικές ομάδες.

- Sponsored Ad -

Αξίζει να αναφερθεί πως η παράληψη του ΕΜΣΤ είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2014 όμως μέχρι τώρα παρέμενε κλειστό. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αποτελεί έναν χώρο με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς φιλοξενεί σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η ενίσχυση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης προήλθε από διάφορους φορείς.

Συγκεκριμένα, η δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανήλθε στα τρία εκατομμύρια ευρώ και ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018 για την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών έκθεσης της μόνιμης συλλογής όπως και για τον εξοπλισμό του Μουσείου. Ακόμη, η διάθεση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας περισσότερων από 40 εκατομμυρίων ευρώ υπήρξε καθοριστική για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Ζυθοποιίας Φιξ.

Επίσης, ένα ακόμη ευχάριστο νέο είναι η ανακοίνωση των εγκαινίων της Εθνικής Πινακοθήκης εντός χρονοδιαγράμματος, στις 25 Μαρτίου του 2021. Το συγκεκριμένο έργο διαθέτει προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως θα εμπλουτίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης.

Η πρωτοβουλία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι αξιέπαινη καθώς η δωρεάν είσοδος δίνει την ευκαιρία και το κίνητρο σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτούν το μουσείο. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ) που ανέλυσε στοιχεία για περισσότερα από 6.000 άτομα άνω των 50 ετών, η τέχνη συνεισφέρει στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, στην ύφεση της κατάθλιψης, της άνοιας και των χρόνιων πόνων, συμβάλλοντας θετικά ακόμη και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

[toggle title="Πηγές"]

Mε πληροφορίες από news247.gr

[/toggle]

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε