,

Για να χάσεις κάτι, χρειάζεται πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι το έχεις

Αξίζω και εγώ να είμαι σε μία σχέση και να δίνω ευκαιρίες σε κάποιον, σε κάποιαν, που τις αξίζει και τις διεκδικεί. Αξίζω και

Για να χάσεις κάτι χρειάζεται πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι το έχεις

Αξίζω και εγώ να είμαι σε μία σχέση και να δίνω ευκαιρίες σε κάποιον, σε κάποιαν, που τις αξίζει και τις διεκδικεί.

Αξίζω και εγώ να είμαι σε μία σχέση που δεν θα θέλω μόνο εγώ να τη σώσω, που δεν θα απολογούμαι, που δεν θα αναλαμβάνω μόνο εγώ την ευθύνη για τα λάθη, αλλά θα προσπαθεί και ο άλλος, η άλλη για τη σωτηρία της..

Advertisment

Αξίζω και εγώ… να είμαι σε μία σχέση που θα την απολαμβάνω, γιατί οι σχέσεις είναι απόλαυση. Μία σχέση δεν πρέπει να μας κινητοποιεί φόβους, άγχη και ανασφάλειες, ούτε θα πρέπει να μας κάνει αποδεικνύουμε. Η σχέση είναι απόλαυση, είναι ηδονή. Η σχέση δεν μας δημιουργεί άγχος, μας ανακουφίζει από το άγχος.

Αξίζω και εγώ να απολαμβάνω στιγμές της καθημερινότητας και να δίνω τόση αξία στον εαυτό μου, που η αυτο-εικόνα μου και η λειτουργικότητά μου στην καθημερινότητα να μην εξαρτάται από τις συμπεριφορές των άλλων.

Αξίζω και εγώ να ακούω όμορφα λόγια, να λαμβάνω τρυφερότητα. Αξίζω κι εγώ να έχω προσδοκίες που να υλοποιούνται.

Advertisment

Αξίζω και εγώ να μην εστιάζω σε αυτά που έχουν οι άλλοι και δεν απολαμβάνω εγώ.  Γιατί πρέπει να σκεφτώ ότι εγώ βάζω τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση. Να φοβάμαι δηλαδή να διεκδικήσω. Να φοβάμαι… Να φοβάμαι και να εστιάζω πάντα σε όσα θα χάσω.

Για να χάσεις όμως ίσως χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις τι έχεις. Και όταν συνειδητοποιούμε αυτό που δεν έχουμε, δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρούμε. Να «ψηλώσουμε» χρειάζεται. Να νιώσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και όχι να κλειστούμε στο γνώριμο περιβάλλον του φόβου και της αποφυγής.

Να λες στον εαυτό σου λοιπόν ότι μπορείς. Μπορείς να τα καταφέρεις, γιατί το αξίζεις. Και να θυμάσαι.. Αν δεν πιστέψεις εσύ ότι αξίζεις, δεν μπορεί κανένας να σε πείσει για την αξία σου.

Πίστεψε σε σένα. Μάθε να πιστεύεις σε σένα και στα όνειρά σου. Μην μαθαίνεις να ακούς μόνο τους φόβους και τις ανασφάλειές σου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση