Κάνε το «Μένουμε μέσα» μια ευκαιρία για να ανακαλύψεις το δικό σου «μέσα»

Και τώρα; Mένουμε μέσα. Εσύ πώς νιώθεις γι’ αυτό; Αυτή τη δύσκολη περίοδο που δοκιμάζεται ολόκληρος ο πλανήτης με τα αυστηρά μέτρα, εσύ παραπονιέσαι

Κάνε το «Μένουμε μέσα» μια ευκαιρία για να ανακαλύψεις το δικό σου «μέσα»

Και τώρα; Mένουμε μέσα. Εσύ πώς νιώθεις γι’ αυτό; Αυτή τη δύσκολη περίοδο που δοκιμάζεται ολόκληρος ο πλανήτης με τα αυστηρά μέτρα, εσύ παραπονιέσαι ακατάπαυστα ότι πρέπει να μείνεις σπίτι. Εστιάζεις στον περιορισμό και μόνο. Καθώς μένεις στον περιορισμό, περιορίζεις ταυτόχρονα και την οπτική σου. Περιορίζεις και τα συναισθήματά σου.

Περιορίζεις τον εαυτό σου από τα θετικά συναισθήματα και τον αφήνεις σαν τιμωρία μέσα στο φόβο, το τρόμο και την οργή. Και τελικά πώς είσαι σήμερα;

Advertisment

Περιμένεις με αγωνία να τελειώσει όλο αυτό, και δε χάνεις την ευκαιρία να το επικοινωνείς και με τους υπόλοιπους, προσφέροντας απλόχερα αυτόν τον πανικό τον οποίο, παρέα όλοι μαζί τον πολλαπλασιάζετε. Αντί να εστιάζεις στο αρνητικό και στο φόβο, σου προτείνω να εστιάσεις στα θετικά που μπορεί να σου προσφέρει αυτή η κατάσταση.

Σου υπενθυμίζω ότι προσφορά σημαίνει δίνω κάτι σε κάποιον αφιλοκερδώς. Η πράξη της προσφοράς εσωκλείει αγάπη και όχι φόβο. Μήπως ήρθε η ώρα να στρέψεις την πυξίδα στην αληθινή ερμηνεία της προσφοράς;

Μένεις σπίτι και προσφέρεις ασφάλεια στην υγεία σου. Μένεις σπίτι και προσφέρεις ασφάλεια στους γύρω σου. Μένεις σπίτι και προσφέρεις στον εαυτό σου συζήτηση με εσένα τον ίδιο.

Advertisment

Είναι η εποχή που έπεσαν οι μάσκες και εμφανίζονται όλες οι κρυψώνες που χρησιμοποιούσες όταν έπαιζες κρυφτό. Μένεις σπίτι και προσφέρεις περιποίηση και χαλάρωση στον εαυτό σου.

Μένεις σπίτι και προσφέρεις στον εαυτό σου όσα ήθελες τόσο καιρό που δεν σου έφτανε το 24ωρο. Μένεις σπίτι και προσφέρεις τακτοποίηση στο χώρο σου. Μην ξεχνάς, ότι το σπίτι που μένεις είναι το στρατηγείο σου.

Μένεις σπίτι και προσφέρεις ενθάρρυνση με την επικοινωνία σου σε άτομα που φοβούνται. Ακούς το φόβο τους και μέσα από τη συζήτηση τον μετατρέπεις σε θετικότητα και ηρεμία. Έτσι διαιρείς τον πανικό.

Προσφορά είναι ακόμα και να γράφεις θετικά μηνύματα στα social media, διότι με το τρόπο αυτό βοηθάς στο συλλογικό σκεπτικό και αυτόματα αλλάζει ο μέσος όρος σκέψης, αλλάζει η δόνηση, αλλάζουν οι συχνότητες. Προσφορά είναι – ανάλογα με το επάγγελμά σου – να προσφέρεις ό,τι μπορείς στις αντίστοιχες δομές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μια προσφορά στον ίδιο σου τον εαυτό και στον συνάνθρωπο .

Καιρός είναι να στρέψεις το τιμόνι προς τα ενδότερα. Να ασχοληθείς με την αυτογνωσία, μια μεγάλη κουβέντα που ποτέ κανείς μας δεν είχε χρόνο να εμβαθύνει σε αυτή. Όλα όσα γίνονται σήμερα είναι ένα καμπανάκι που φωνάζει με το δικό του τρόπο – «κοίτα μέσα σου». Νιώσε συναισθήματα και αναγνώρισέ τα. Είναι όλα δικά σου.

Αυτή η περίοδος με το motto «Μένουμε μέσα» εσωκλείει πολλά περισσότερα από τον περιορισμό του «δεν μπορούμε να βγούμε έξω». Παρακολούθησε πόσα από αυτά που έχεις αυτή τη στιγμή μέσα σου είναι για να εξυπηρετούν το Εγώ σου και πόσα είναι αυτά που κρύβουν το «είμαι λίγος και δεν μπορώ να αλλάξω όσα δεν αντέχω».

Αναγνώριση. Αποδοχή. Αλλαγή. Πρόσφερε στον εαυτό σου την αλλαγή, και μαζί με εσένα μπορούν να αλλάξουν καταστάσεις, οι άνθρωποι που αγαπάς, η ίδια σου η ζωή. Αυτή είναι η πιο ιδανική ευκαιρία να προσφέρεις. Σε εσένα, πάνω από όλα.

Μίλησε με ειλικρίνεια με τον εαυτό σου καθώς παρατηρείς το μέσα σου. Και ζήτα βοήθεια από έναν life coach για να περπατήσετε παρέα το δρόμο της αναγνώρισης, της παραδοχής και της αλλαγής. Θα νιώσεις τόσο όμορφα που θα απορήσεις γιατί το ανέβαλες τόσο καιρό.

Η Αδαμαντία Καζάκου διοργανώνει νέα ομάδα με τίτλο «Αυτοπεποίθηση και Αυτογνωσία με την Αδαμαντία Καζάκου» και δυνατότητα online παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση