Η σημασία της ποιότητας ύπνου στη θωράκιση της υγείας του οργανισμού

Την εποχή αυτή, με την πανδημία του κορονοϊού, το να προστατέψουμε την υγεία μας και την υγεία της οικογένειάς μας, αποτελεί την πρώτη μας

Η σημασία της ποιότητας ύπνου στη θωράκιση της υγείας του οργανισμού

Την εποχή αυτή, με την πανδημία του κορονοϊού, το να προστατέψουμε την υγεία μας και την υγεία της οικογένειάς μας, αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα και αυτό είναι σωστό. Έτσι, παράλληλα με τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας, ακολουθώντας από τη μια τις οδηγίες των ειδικών και κάνοντας ό,τι μπορούμε από την άλλη, για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να αντεπεξέρχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις δύσκολες αυτές μέρες.

Το ανοσοποιητικό σύστημα στον οργανισμό μας, είναι ένα σύστημα οργάνων και βιολογικών μηχανισμών που ευθύνεται για την άμυνά του. Αποτελείται από πολλά διαφορετικά όργανα και ιστούς, τα σημαντικότερα των οποίων είναι ο μυελός των οστών και ο θύμος αδένας όπου σε αυτά, δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι ο επαρκής και ο ποιοτικός ύπνος.

Advertisment

Επαρκής θεωρείται ένας ύπνος 6-8 ωρών και ποιοτικός, ο συνεχόμενος και ήρεμος ύπνος που δεν διακόπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας τέτοιος ύπνος, αναπληρώνει την ενέργεια που χάσαμε από τις δραστηριότητες της μέρας που πέρασε, μας αναζωογονεί και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας. Σε αντίθετη περίπτωση, η υγεία μας διαταράσσεται, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, μπορεί εμείς να ξεκουραζόμαστε, ωστόσο, το σώμα μας βρίσκεται σε ετοιμότητα και εξακολουθεί να εργάζεται προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση που μπορεί να εμφανιστεί. Αν ο ύπνος μας δεν είναι επαρκής ή ποιοτικός, θα το καταλάβουμε αμέσως, από τα προειδοποιητικά σημάδια που θα μας δείξει το σώμα μας και δεν είναι άλλα από την κόπωση ή την αδυναμία που θα αισθανόμαστε την επόμενη μέρα.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, ας φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, επαρκή και ποιοτικό ύπνο, προκειμένου να προφυλάξουμε τον οργανισμό και την υγεία μας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον
Πόσο καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών ο χρόνος μπροστά στις οθόνες
Καρκίνος: 7 πρωτοπόροι Έλληνες δημιουργούν εργαλείο AI που ανιχνεύει μεταστάσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση