We Add Heart: Ένα κίνημα επιθυμεί να προσθέσει περισσότερη καρδιά στον πλανήτη

Το WeAddHeart είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια πρωτοβουλία ομαδικών συναντήσεων όπου οι συμμετέχοντες θα εφάρμοζαν απλές τεχνικές εγκάρδιας

Το WeAddHeart είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια πρωτοβουλία ομαδικών συναντήσεων όπου οι συμμετέχοντες θα εφάρμοζαν απλές τεχνικές εγκάρδιας πρακτικής που προκαλούν συνοχή στους ίδιους και τους αγαπημένους τους. Πολύ γρήγορα, από το Λονδίνο, επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Όταν εμφανίστηκε όμως η πανδημία και οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν, τότε, ο δημιουργός του κινήματος, Gavin Andrews συνέχισε τη διαδικασία online μέσω ZOOM.

Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που πολύ σύντομα, άνθρωποι από τη Σκωτία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο άρχισαν να συμμετέχουν σε αυτές τις online συνεδρίες. Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα, όπου έχουν δημιουργηθεί 7 ομάδες, σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Μέγαρα, Καλαμάτα και φυσικά Αθήνα.

Advertisment

Ποια είναι η ιδέα που εμπνέει τόσο;

Η ιδέα είναι ότι μπορούμε να ωφελήσουμε τον εαυτό μας εφαρμόζοντας απλές τεχνικές αναπνοής οι οποίες βασίζονται σε επίσημες τεχνικές του Ινστιτούτου HeartMah. Παρόλο που το WeAddHeart δεν δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο HeartMath, εντούτοις εκείνο έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθούν κάποιες από τις τεχνικές του, όπως το Quick Coherence™ και Heart Lock In™.  Το WeAddHeart πήρε την ιδέα του Ινστιτούτου HeartMath για το πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ατομική συνοχή και την επέκτεινε παραπέρα κάνοντας την υπόθεση ότι εάν ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων δημιουργεί καρδιακή συνοχή συντονισμένα, τότε ίσως αυτό να έχει επίδραση ευρύτερα στον πλανήτη.

Ο ομαδικός συντονισμός ως ένα νέο χαρακτηριστικό της ανθρωπότητας

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από διαφορετικούς φορείς για να δημιουργούνται ομαδικοί συντονισμοί με κάποιο καλό σκοπό. Για παράδειγμα, η Ώρα της Γης που υποστηρίχθηκε από πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις και εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ευρέως ήταν μία από αυτές. Παρόλο που στην Ώρα της Γης έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς την ενέργεια που διασώζουμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει το ίδιο όταν εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να προσεύχονται ή να συντονίζονται με κάποιο σκοπό. Μπορεί πράγματι να αλλάζουμε κάτι στον κόσμο; Πολλοί το πιστεύουν με βεβαιότητα. Ας περιμένουμε όμως την επιστήμη να μας το επιβεβαιώσει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είτε είναι προσευχή, είτε είναι διαλογισμός, είτε είναι απλά το κλείσιμο του διακόπτη για μία ώρα, ο άνθρωπος δείχνει ότι σταδιακά ξεπερνάει την πεποίθηση ότι τα προβλήματα λύνονται από τις κυβερνήσεις του.

Η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια στην Ελλάδα για το WeAddHeart έγινε την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, και η επόμενη θα γίνει στις 27 Μαΐου όπου και οι 7 ομάδες θα συντονιστούν και πάλι την ίδια ώρα, ενώ την ίδια μέρα θα συντονιστούν και ομάδες από άλλες 28 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Έπειτα θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις. Η υποδοχή της ελληνικών συμμετοχών ήταν τόσο ενθουσιώδης, που ο επίσημος ιστότοπος weaddheart.com δημιούργησε μια ελληνική εκδοχή που περιλαμβάνονται αποκλειστικά οι ελληνικές ομάδες.

Advertisment

Επισκεφθείτε την διεθνή επίσημη σελίδα εδώ ή δείτε την τοπική εκδοχή στην Ελλάδα

Η συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους είναι δωρεάν αλλά οι αριθμοί των συμμετεχόντων είναι περιορισμένοι, έως 100 άτομα σε κάθε ομάδα. Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή επιτυχία στο εγχείρημα και ευχόμαστε όλοι, πράγματι, ο κόσμος να γίνεται κάθε φορά λίγο καλύτερος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση