,

Είναι εύκολο να αλλάξουμε τον εαυτό μας;

Μια επιχειρηματίας που σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της και ένας καλλιτέχνης που αναζητά την αληθινή έμπνευση συναντούν σε μια καθηλωτική ομιλία έναν

Είναι εύκολο να αλλάξουμε τον εαυτό μας;

Μια επιχειρηματίας που σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της και ένας καλλιτέχνης που αναζητά την αληθινή έμπνευση συναντούν σε μια καθηλωτική ομιλία έναν δισεκατομμυριούχο, ντυμένο ως άστεγο. Ο εκκεντρικός άντρας εξελίσσεται σε μέντορα τους και μια ιστορία μεταμόρφωσης ξεκινά. Είναι, όμως, τόσο απλή η αλλαγή και καθίσταται εφικτή για όλους μας; Υπάρχουν, άραγε, εκείνοι οι κανόνες που κάνουν τη διαφορά;

Ο ήρωας μέσα σας

Advertisment

Σκεφτείτε για λίγο όλα εκείνα τα πρωινά που ξυπνάτε την τελευταία στιγμή.

Ο ήλιος εισβάλλει από το παράθυρο σας μα εσείς βαδίζετε στα τυφλά, ντύνεστε βιαστικά, πίνετε ανήσυχοι γουλιές από τον καφέ σας ενώ οι υποχρεώσεις ήδη σας κυνηγούν. Τρέχετε, λοιπόν, πανικόβλητοι και όσο τρέχετε οι ευκαιρίες ξεγλιστρούν μέσα από τα χέρια σας και η στασιμότητα χρήζεται μόνιμη σύντροφός σας. Είστε πια πεπεισμένοι πως προοριστήκατε για μια μέτρια, πληκτική ζωή.

Και όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα «έχετε έναν ήρωα, μια ηρωίδα μέσα σας. Το γνωρίζετε από παιδιά, πριν σας πουν οι ενήλικοι να χαλιναγωγήσετε τις δυνάμεις σας, να βάλετε χειροπέδες στη μεγαλοφυΐα σας, να προδώσετε τις αλήθειες μέσα στην καρδιά σας».

Advertisment

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ανταμώσετε ξανά με τον εσωτερικό σας ήρωα, να συνομιλήσετε μαζί του, να τον σεβαστείτε και να υφάνετε από την αρχή τον προσωπικό σας μύθο. Πού συναντάμε, άραγε, τους ήρωες μας και πότε μπορούμε να αφιερώσουμε σε εκείνους όλη την ενέργεια, την αφοσίωση και την αγάπη μας;

Μα φυσικά τις ώρες που οι πολλοί κοιμούνται, μέσα στην ευδαιμονία της απόλυτης γαλήνης, εκεί συμβαίνουν συνήθως τα μεγαλύτερα θαύματα. Εάν λοιπόν η επιτυχία αντιστοιχούσε σε ώρα της ημέρας τότε θα συγχρονίσετε το ξυπνητήρι σας στις 5 π.μ.

Θα ανήκατε έτσι σε ένα εκλεκτό κλαμπ ατόμων, στο Κλαμπ των 5 π.μ., και θα επιβραβευόσασταν για την πειθαρχία, την προνοητικότητα και την προσήλωση στον στόχους σας με τρόπους που δυσκολεύεστε ακόμη και να φανταστείτε.

Είναι εύκολο να αλλάξουμε τον εαυτό μας;

Είστε προορισμένοι να βιώσετε το μεγαλείο σας

«Μπορεί μια νέα συνήθεια να μεταμορφώσει την καθημερινότητά μου ή άδικα θα εγκαταλείψω τόσο νωρίς τα ζεστά μου σκεπάσματα;» σκέφτεστε σίγουρα ήδη.

Η ζωή η ίδια όμως είναι το αποτέλεσμα των συνήθειών μας και έτσι μας καλεί να αναθεωρήσουμε, να πειραματιστούμε, να φανούμε τολμηροί και να βγούμε επιτέλους από τη ζώνη ασφαλείας μας.

Αξίζετε την επιτυχία; Φυσικά. Και είναι εφικτό να βιώσετε τα όνειρά σας; Ασφαλώς. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεφορτωθείτε όσες περιοριστικές αντιλήψεις σας δένουν στις φυλακές του συμβιβασμού. Μια φωνή μέσα σας σας ψιθυρίζει πως δεν έχετε φτιαχτεί από τα υλικά του ονείρου, πως οι μεγαλοφυΐες γεννιούνται δεν γίνονται. Αγνοήστε τον σαμποτέρ σας και εκτοξευτείτε στον ήλιο.

Στην ουσία, άλλωστε «κάθε άνθρωπος έχει το ένστικτο του μεγαλείου, την πείνα του ηρωισμού και την ψυχική ανάγκη να φτάσει στα ουράνια, όσο πιο ψηλά του επιτρέπουν οι καλύτερες ικανότητές του, είτε το θυμόμαστε αυτό συχνά είτε όχι.

Πολλοί ανάμεσά μας έχουμε μειωθεί κι έχουμε ισοπεδωθεί τόσο πολύ από τις σκοτεινές και τοξικές επιρροές γύρω μας, ώστε ξεχάσαμε ποιοι στα αλήθεια είμαστε. Γίναμε πρωταθλητές στους συμβιβασμούς κι αποδεχόμαστε ολοένα και περισσότερα στοιχεία μετριότητας, μέχρι που φτάνει ένα σημείο όπου όλα αυτά είναι πια το τυπικό λειτουργικό σύστημά μας»

Το κλαμπ των 5 πμ και η φόρμουλα 20/20/20

Εσείς όμως μπορείτε να κάνετε τη διαφορά ακριβώς επειδή το πιστεύετε. Δεν έχει σημασία εάν είστε στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας, φοιτητής η πωλητής. Εκείνο που μετρά είναι το πάθος και η αφοσίωση, η επιθυμία να εξελιχτείτε, η λαχτάρα σας να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, να βουτήξετε βαθιά στο απύθμενο πηγάδι των κρυμμένων ταλέντων σας και να γράψετε με αυθεντικότητα τη δική σας ιστορία, μια ιστορία που θα αφήσει το στίγμα της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πώς θα το πετύχετε αυτό; Μόνο με την κατάλληλη εκπαίδευση. Ξυπνήστε στις 5 πμ. και εφαρμόστε τη φόρμουλά 20/20/20, που ισοδυναμεί με το κλειδί του παραδείσου. Και ο παράδεισος είναι ο ίδιος ο εαυτός σας, ανόθευτος από αμφιβολίες και φόβους, λαμπερός και σίγουρος. Αξιοποιήστε, συνεπώς, σωστά τον χρόνο σας. Μεταξύ 5.00-5.20 εστιάστε στην εκγύμναση του σώματος, προκειμένου να εφοδιαστείτε με την ενέργεια εκείνη που θα σας επιτρέψει να αδράξετε τη μέρα. Στη συνέχεια αφιερώστε ένα εικοσάλεπτο στη σκέψη σας και τέλος μεριμνήστε για την προσωπική σας ανάπτυξή. Επιμείνετε στην αλλαγή! Θυμηθείτε πως μια νέα συνήθεια χρειάζεται συνεχή εξάσκηση και επιμονή προκειμένου να εδραιωθεί στο υποσυνείδητό σας.

Το κλαμπ των 5π.μ. του Robin Sharma απευθύνεται σε όσους το έβαλαν πείσμα να φτάσουν στο φεγγάρι των δυνατοτήτων τους, να κατοικήσουν στον ήλιο των αληθινών τους ταλέντων και να ζήσουνε προτού πεθάνουν. Απευθύνεται στους ήρωες του προσωπικού τους μύθου. Και μπορούμε όλοι να υφάνουμε την ιστορία μας και να αγγίξουμε τα όνειρα, ξεκινώντας με ένα μικρό αλλά καθοριστικό βήμα: «Ξεκινώντας στις πέντε το πρωί. Κάνε δικό σου το πρωί. Ανύψωσε τη ζωή σου».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Photo credits: Sean O. Unsplash

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση