, ,

«Κάτω Σκύλος»: Τα οφέλη της γνωστής στάσης yoga και πώς να την εκτελέσετε σωστά

Όσοι έχετε κάνει γιόγκα σίγουρα θα έχετε κάνει τον κάτω σκύλο. Μία υπέροχη θέση, που την συναντάμε σε όποιο είδος γιόγκα και αν κάνουμε.

«Κάτω Σκύλος»: Τα οφέλη της γνωστής στάσης yoga και πώς να την εκτελέσετε σωστά

Όσοι έχετε κάνει γιόγκα σίγουρα θα έχετε κάνει τον κάτω σκύλο. Μία υπέροχη θέση, που την συναντάμε σε όποιο είδος γιόγκα και αν κάνουμε. Όμως για να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη του, χρειάζεται να προσαρμόσουμε την θέση στις ανάγκες του δικού μας σώματος, ώστε να γίνει σωστά. Πριν περάσουμε όμως στις οδηγίες πάμε να δούμε τι μας προσφέρει η συγκεκριμένη στάση.

Οφέλη:

– Δυναμώνει τους μύες των χεριών, της πλάτης και των ποδιών.

Advertisment

– Διατείνει τους οπίσθιους μηριαίους και τους γαστροκνήμιους.

– Δίνει κινητικότητα στις ωμοπλάτες και αυξάνει την ευλυγισία στους ώμους.

– Λειτουργεί θεραπευτικά για το άσθμα, την ισχιαλγία και την ιγμορίτιδα.

Advertisment

– Ηρεμεί το νου

Αν έχουμε κάποια συγκεκριμένη πάθηση των ματιών, θα μείνουμε λιγότερο στην θέση. Το ίδιο ισχύει αν έχουμε υπέρταση ή υπόταση και επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό τουβλάκι της γιόγκα, τοποθετώντας το κάτω από το κεφάλι σαν στήριγμα. Αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός στον καρπό, στο βίντεο θα δείτε την παραλλαγή που είναι κατάλληλη για εσάς. Για οποιονδήποτε άλλο τραυματισμό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Στο παρακάτω βίντεο, θα βρείτε τις απαραίτητες οδηγίες για την σωστή εκτέλεση της άσκησης. Μπείτε στην θέση, εισπνεύστε βαθιά, εκπνεύστε παραμερίζοντας όλες τις αρνητικές σκέψεις, αδειάζοντας τελείως το μυαλό σας και επικεντρώστε όλη την προσοχή σας στις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας. Κάθε φορά που ερχόμαστε στο παρόν, αφήνουμε στην άκρη ένα φορτίο που κουβαλάμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα. Πάρτε λοιπόν τα στρώματά σας να ξεκινήσουμε!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση