, ,

Θέσεις γιόγκα που ανακουφίζουν από τους πόνους περιόδου (βίντεο)

Στο βίντεο θα δείτε αναλυτικά τις θέσεις όπου μπορείτε να τις κάνετε είτε από το στρώμα γυμναστικής είτε ακόμα και από το κρεβάτι σας.

Θέσεις γιόγκα που ανακουφίζουν από τους πόνους περιόδου (βίντεο)

Για κάποιες από εμάς αυτές οι δύσκολες μέρες του μήνα είναι πραγματικά δύσκολες. Μερικές φορές ο πόνος είναι τόσο έντονος που μεταφέρεται σε όλο το σώμα, στη μέση, στα πόδια, στο στήθος και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ξαπλωμένες σε εμβρυϊκή στάση. Σε αυτό το σημείο έρχεται η γιόγκα από τα βάθη της Ανατολής, για να μας δώσει απλόχερα τα οφέλη της μέσα από τέσσερις απλές θέσεις που μπορούμε να κάνουμε ακόμα και από το κρεβάτι μας.

Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούμε την σύγχρονη ιατρική , αυτό που κάνουμε είναι να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τον οργανισμό μας με φυσικούς τρόπους. Έτσι λοιπόν γυναίκες που πονάνε λιγότερο και δεν χρειάζονται παυσίπονο μπορούνε να κάνουν απευθείας αυτές τις θέσεις και άλλες που το παυσίπονο είναι απαραίτητο να κάνουν τις θέσεις αφότου το πάρουν. Και στις δύο περιπτώσεις θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση. Μη ξεχνάτε να ντύνεστε ζεστά, να κάνετε ντουζ με χλιαρό νερό (όχι καυτό διότι φέρνει περισσότερη καταρροή, όχι κρύο που σταματάει την ροή) να τρώτε καλά και να μη σηκώνετε βάρος.

Advertisment

Επειδή είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρω αυτές τις μέρες και αναγκάζομαι να παίρνω αρκετά δυνατό παυσίπονο, ακόμα και αυτό πολλές φορές δεν είναι αρκετό κυρίως αν αδιαθετήσω στον ύπνο μου και δεν το πάρω αμέσως, έτσι ψάχνω πάντα και μερικούς εναλλακτικούς τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν. Πέρα από τις θέσεις γιόγκα σας προτείνω να συζητήσετε με τον γιατρό σας, για τα συμπληρώματα διατροφής μαγνησίου τα οποία μπορούν να αποβούν σωτήρια.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αναλυτικά τις θέσεις όπου μπορείτε να τις κάνετε είτε από το στρώμα γυμναστικής είτε ακόμα και από το κρεβάτι σας. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο και να σας ανακουφίσει όσο και εμένα. Για οποιαδήποτε ερώτηση μη διστάσετε να αφήσετε σχόλιο κάτω απο το βίντεο ή να μου στείλετε στο instagram (@yogawith_yota) ώστε να λύσουμε κάθε απορία.

Καλή συνέχεια σε όλες και εύχομαι από καρδιάς να βιώνουμε την γυναίκα από εδώ και πέρα με λιγότερους πόνους.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση