, , ,

Yoga: Πώς να φτιάξουμε σωστή στάση σώματος χρησιμοποιώντας λάστιχο αντίστασης (βίντεο)

Έχοντας ένα δυνατό υγιές σώμα, δημιουργούμε μια αόρατη ασπίδα που μας προφυλάσσει από μικροτραυματισμούς και κακώσεις.

Yoga: Πώς να φτιάξουμε σωστή στάση σώματος χρησιμοποιώντας λάστιχο αντίστασης (βίντεο)

Τα οφέλη της γιόγκα είναι πολλά και βάση συνθηκών η ανάγκη να έρθουμε κοντά στον εαυτό μας όλο και μεγαλώνει. Έχοντας ένα δυνατό υγιές σώμα, δημιουργούμε μια αόρατη ασπίδα που μας προφυλάσσει από μικροτραυματισμούς και κακώσεις. Βελτιώνουμε την στάση του σώματος μας από τις κυφώσεις που μας προκαλεί η κακή στάση της καθημερινότητας.

Έχοντας την σωστή στάση σώματος δίνουμε και τον ανάλογο χώρο στα εσωτερικά μας όργανα να λειτουργούν καλύτερα. Αυτό μπορούμε να το κατανοήσουμε ακόμα και από το εύρος αναπνοής που παίρνουμε έχοντας σε μια ευθεία την σπονδυλική μας στήλη, σε αντίθεση με το εύρος που προκύπτει κάνοντας καμπούρα. Μια κύρτωση που καταπονεί όλο το σώμα. Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό είναι να μη ξεχνάμε τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την άσκηση και στην ψυχολογία μας. Άλλωστε η καλή ψυχολογία είναι το κλειδί για μια καλύτερη ζωή.

Advertisment

Όποια γυμναστική και αν επιλέξουμε κυρίως αν κάνουμε μόνη μας στο σπίτι, είναι να δίνουμε όλη την προσοχή μας στην σωστή στάση του σώματος μας, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σκοπός είναι η ποιότητα της άσκησης και όχι η ποσότητα.

Στο παρακάτω βίντεο θα παντρέψουμε την γιόγκα με αντιστάσεις. Ο συνδυασμός είναι ταιριαστός και προμηνύει έναν επιτυχημένο «γάμο», αρκεί να ακούσουμε προσεκτικά τις λεπτομέρειες που μας δίνονται. Ιδανικό και για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.

Μη ξεχνάτε στο τέλος κάθε προπόνησης τις διατάσεις, αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο στο κανάλι μου θα βρείτε το ανάλογο βίντεο. Για όσους θέλουν να το πάνε ένα βήμα παρά πέρα, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας 3-5 φορές τον χαιρετισμό στον Ήλιο και στη συνέχεια να περάσετε σε αυτό.

Advertisment

Καλή επιτυχία!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση