Αναβιώνει ο αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης στο Αρτεμίσιο μετά από 2.500 χρόνια

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, το 500 π.Χ, ο άριστος κολυμβητής και δύτης Σκυλλίας, ύστερα από πολλά κατορθώματά του συνελήφθη από Πέρσες στρατιώτες, που τον

Αναβιώνει ο αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης στο Αρτεμίσιο μετά από 2.500 χρόνια

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, το 500 π.Χ, ο άριστος κολυμβητής και δύτης Σκυλλίας, ύστερα από πολλά κατορθώματά του συνελήφθη από Πέρσες στρατιώτες, που τον επιβίβασαν σε ένα από τα περσικά πλοία, με σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον του ελληνικού στόλου.

Ο Σκυλλίας μόλις αντιλήφθηκε τα σχέδια των Περσών, βούτηξε από το πλοίο στη θάλασσα, έκοψε τα σκοινιά από τις άγκυρες των περσικών πλοίων και προκάλεσε χάος στον περσικό στόλο. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας ένα κούφιο καλάμι για αναπνευστήρα, κολύμπησε εννέα ναυτικά μίλια μέχρι το Αρτεμίσιο και αποκάλυψε στους Έλληνες τις προθέσεις του εχθρού. Όταν έληξε ο πόλεμος, οι Αμφικτύονες για να τιμήσουν τον Σκυλλία αλλά και την κόρη του Κυανή ή Ύδνα (επίσης άριστη δύτρια και κολυμβήτρια) ανήγειραν ανδριάντες τους στο Ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς.

Advertisment

Μετά από 2.500 περίπου χρόνια, ο αγώνας The Authentic Marathon Swim έρχεται και πάλι στο Αρτεμίσιο από όπου ξεκίνησε, πραγματοποιώντας την ίδια μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή που έκανε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα. Το μεγάλο αθλητικό και ιστορικό γεγονός περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας 1,5 χλμ., 3 χλμ. και 10 χλμ., καθώς και έναν αγώνα 800 μ. για παιδιά. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού.

Στον κολυμβητικό αγώνα των 10 χιλιομέτρων, μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών ενώ στις κολυμβητικές διαδρομές του 1,5 χιλιομέτρου και των 3 χιλιομέτρων, μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 14 ετών. Για τον κολυμβητικό αγώνα των 800 μέτρων, μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά 9-13 ετών. Για τους ανήλικους αθλητές, είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση.

Η αθλητική και ιστορική διοργάνωση The Authentic Marathon Swim θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 4-6 Σεπτεμβρίου, στα στενά του Αρτεμισίου, με μέση θερμοκρασία νερού 23-26 βαθμούς Κελσίου, για την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων και των θεατών, λόγω του κορονοϊού.

Advertisment

Early bird – Επιστροφή Χρημάτων

Οι ενδιαφερόμενοι κολυμβητές μπορούν να εκμεταλλευτούν την early bird προσφορά που ισχύει έως τις 30 Ιουνίου, κάνοντας την εγγραφή τους με 20% έκπτωση για τα 10χλμ και επωφελούμενοι από τις ειδικές εκπτώσεις στα 3χλμ και 1.5χλμ. Ο παιδικός αγώνας των 800μ. δεν έχει κόστος συμμετοχής. Η διοργάνωση, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τους ίδιους τους συμμετέχοντες, προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από ακύρωση εγγραφών, μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εδώ

Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης. Επίσης, θα υπάρχει χρονομέτρηση για όλους. Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα διεξαχθεί με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.

Ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων και ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος που σχεδίασε τις κολυμβητικές διαδρομές του αγώνα δήλωσε:

«Ως Έλληνες οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα την ιστορία μας και να προσπαθούμε να τη διατηρούμε αναλλοίωτη στο πέρας των χρόνων. Η μαραθώνια κολύμβηση αποκτά και πάλι τη δική της ξεχωριστή σημασία και θέση. Δίνουμε την ευκαιρία σε κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να επισκεφτούν το Αρτεμίσιο και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της αυθεντικής μαραθώνιας κολύμβησης, προσφέροντας τους φυσικά, απόλυτη ασφάλεια και μια μοναδική διαδρομή. Προτεραιότητα μας είναι πάντα η υγεία όλων των αθλητών και για αυτό θα φροντίσουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα».

Τις επόμενες εβδομάδες, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μεγάλων προσωπικοτήτων που θα συμμετάχουν στο The Authentic Marathon Swim καθώς και τα πακέτα φιλοξενίας στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προώθησης του αγώνα, η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο Global Swim Series (GSS) [που αριθμεί περισσότερους από 200 κολυμβητικούς αγώνες], προσελκύοντας ξένους αθλητές.

Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της Active Media Group.

Sports Production: Active Media Group

Hashtag: #authenticmarathonswim

Website: www.authenticmarathonswim.com

Facebook Page: https://www.facebook.com/AuthenticMarathonSwim

Instagram Page: https://www.instagram.com/authenticmarathonswim

Twitter Account: https://twitter.com/themarathonswim

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCYxMgl-j5wgosL10lyRay5Q

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση