,

Μην ψάχνεις για το πάθος σου, δημιούργησέ το

«Βρες αυτό που σου αρέσει και κάνε το επάγγελμα». Αυτή είναι η συμβουλή που γονείς, συγγενείς και φίλοι πάντα σου έδιναν και θα σου

Μην ψάχνεις για το πάθος σου, δημιούργησέ το

«Βρες αυτό που σου αρέσει και κάνε το επάγγελμα». Αυτή είναι η συμβουλή που γονείς, συγγενείς και φίλοι πάντα σου έδιναν και θα σου δίνουν, από την παιδική ηλικία μέχρι την στιγμή της ενηλικίωσης σου.

Είναι πολύ σημαντικό να καίει η φλόγα του πάθους, ιδίως στον εργασιακό στίβο, ο οποίος καθορίζει την πορεία σου τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας σου.

Advertisment

Η αναζήτηση του πάθους όμως μπορεί να είναι δύσκολη και αποκαρδιωτική. Μπορεί να σε αποτρελάνει η ιδέα ότι ποτέ δεν θα βρεις εκείνο, το μοναδικό πάθος που θα δώσει ουσιαστικό νόημα στην ζωή σου. Μπορεί να σε αποτρελάνει το γεγονός ότι θα εγκλωβιστείς σε μία καθημερινότητα που δεν αγαπάς και δεν απολαμβάνεις την κάθε στιγμή της, μέχρι το τέλος των πάντων.

Μην ψάχνεις για το πάθος σου. Και αυτό γιατί το πάθος δεν είναι κρυμμένος θησαυρός για να ψάξεις να τον βρεις. Το πάθος είναι μπροστά στα μάτια σου, φωνάζει για να μπορέσεις να το δεις.

Μην ψάχνεις για το πάθος σου, δημιούργησέ το.

Advertisment

Δημιούργησέ το, καλλιεργώντας τα ταλέντα σου, τις αρετές σου, την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο να γνωρίσει τον κόσμο, διαφορετικούς ανθρώπους, καινούργιες συνήθειες.

Μάθε καινούργια πράγματα, αγάπησε ό,τι σου κινεί την περιέργεια, εξάσκησε τις ικανότητες σου. Αξιοποίησε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου όταν σου δίνεται η ευκαιρία. Ξεκλείδωσε τον εαυτό σου.

Εκεί, στο βάθος της ψυχής σου, δημιούργησε το πάθος που πάντα έψαχνες να βρεις.

Γιάννης Αθανασίου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση