,

Έλληνας φοιτητής έκανε ποδήλατο επί 48 μέρες για να επιστρέψει από τη Σκωτία στην Ελλάδα

Ο Κλέων Παπαδημητρίου, 20 ετών, σπουδάζει μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Σκωτία. Ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι του στην Αθήνα, όταν λόγω της

Έλληνας φοιτητής έκανε ποδήλατο επί 48 μέρες για να επιστρέψει από τη Σκωτία στην Ελλάδα

Ο Κλέων Παπαδημητρίου, 20 ετών, σπουδάζει μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Σκωτία. Ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι του στην Αθήνα, όταν λόγω της πανδημίας έβλεπε τη μια πτήση μετά την άλλη να ακυρώνονται. Όμως, δεν το έβαλε κάτω επειδή ήθελε να επιστρέψει το καλοκαίρι στη χώρα του. Έτσι, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι με το ποδήλατό του με προορισμό την Ελλάδα!

Ο ίδιος είχε κλείσει αεροπορικό εισιτήριο από τις αρχές του Μάρτη, όμως τρεις πτήσεις επιστροφής στην Ελλάδα ακυρώθηκαν η μία πίσω από την άλλη. Αφού εγκατέστησε μια εφαρμογή στο κινητό του ώστε η οικογένειά του να μπορεί να τον εντοπίζει, ο Κλέων Παπαδημητρίου ξεκίνησε το ταξίδι του στις 10 Μαΐου.

Advertisment

Διένυσε 3.500 χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατό του και όπως δήλωσε στο CNN έκανε περίπου 56 με 120 χιλιόμετρα την ημέρα. Μαζί του είχε μια σκηνή, ένα sleeping bag, ψωμί και σαρδέλες σε κονσέρβα, ενώ περνούσε κυρίως τις νύχτες σε δάση. Περιστασιακά, κοιμόταν σε φίλους ή γνωριμίες. Στην αρχή διέσχισε στην Αγγλία και στη συνέχεια πέρα από την Ολλανδία.

«Ως ένα σχετικά εσωστρεφές άτομο, αναγκάστηκα να βγω από τη ζώνη άνεσής μου υπό την έννοια του ότι αν δεν έκανα κάποια πράγματα, δεν θα είχα ένα μέρος να μείνω, δεν θα είχα νερό». «Ήταν πολύ συναισθηματικό για μένα. Προέρχομαι από μια οικογένεια στην οποία και οι δύο γονείς μου ήταν πολύ τολμηροί στα νιάτα τους, βλέποντας με να ακολουθώ τα χνάρια τους, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και για τους ίδιους και προφανώς αυτό δίνει περισσότερο κίνητρο».

Το ταξίδι του διήρκεσε 7 εβδομάδες και έφτασε σπίτι του στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου, όπου τον περίμεναν με ανυπομονησία και θαυμασμό η οικογένεια και οι φίλοι του. Τώρα έχει πιάσει καλοκαιρινή δουλειά, όμως ακόμα σκέφτεται αυτή τη μοναδική εμπειρία των 7 εβδομάδων, που τον έκανε να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να γνωρίσει τον εαυτό του σε βάθος.

Advertisment

Πηγή:

standard.co.uk/news/world/aberdeen-university-student-cycles-scotland-greece-lockdown

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση