, ,

Επιδερμίδα: Ποια συστατικά φροντίδας δεν πρέπει να αναμιγνύουμε και ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί

Πολλά διαφορετικά συστατικά στα serums, στις κρέμες, στις ενυδατικές κρέμες και στα σαπούνια προσώπου προσφέρουν οφέλη στην επιδερμίδα. Αλλά το ότι είναι καλά για

Επιδερμίδα: Ποια συστατικά φροντίδας δεν πρέπει να αναμιγνύουμε και ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί

Πολλά διαφορετικά συστατικά στα serums, στις κρέμες, στις ενυδατικές κρέμες και στα σαπούνια προσώπου προσφέρουν οφέλη στην επιδερμίδα. Αλλά το ότι είναι καλά για την επιδερμίδα σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν και όλα μαζί. Για την ακρίβεια, η ανάμειξη μερικών συστατικών φροντίδας μπορεί να βλάψει τη σύσταση της επιδερμίδας σας.

Ποια συστατικά φροντίδας δεν πρέπει να αναμιγνύουμε

– Ρετινόλη και υδροξύ-οξέα: Και τα δύο συστατικά στοχεύουν στην απάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων. Και θα περίμενε κανείς γι’ αυτό το λόγο ότι θα πήγαιναν μαζί. Όμως, αυτό δεν ισχύει. Και τα δύο συστατικά μπορεί να πυροδοτήσουν την παρενέργεια του ερεθισμού, ειδικά αν συνδυαστούν, καθώς μαζί γίνονται εξαιρετικά σκληρά για το δέρμα μας.

Advertisment

– Υπεροξείδιο του βενζολίου και ρετινόλη: Το πρώτο χρησιμοποιείται ως μια πολύ σκληρή και δυνατή θεραπεία κατά της ακμής. Αν αυτά τα δύο αναμιχθούν, οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν ξηρή επιδερμίδα που ξεφλουδίζει επικίνδυνα.

– Βιταμίνη C και υδροξύ- οξέα: Πιστεύουμε ότι οι βιταμίνες πάνε παντού και με τα πάντα. Σε αυτή την περίπτωση όμως όχι. Η βιταμίνη C προϋποθέτει ένα όξινο pH για να παραμείνει σταθερή και μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί. Γι’ αυτό οι δερματολόγοι προτείνουν να μην την αναμιγνύουμε με ρετινόλη και άλλες παρόμοιες ουσίες.

– Retin-A και προϊόντα απολέπισης: Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγουμε τη χρήση της retin-A ή άλλα είδη ρετινόλης μία μέρα πριν και δύο μέρες μετά από αποτρίχωση ή απολέπιση, όπου η επιδερμίδα είναι ακόμα ερεθισμένη.

Advertisment

Ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί

– Ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ: Η ρετινόλη, είναι μια μορφή βιταμίνης Α και συστήνεται, αλλά ξηραίνει το δέρμα. Γι’ αυτό χρειάζεται μια πολύ καλή προετοιμασία με έναν εξαιρετικά ενυδατικό παράγοντα, όπως το υαλουρονικό οξύ.

– Βιταμίνη C και βιταμίνη Ε: Ασφαλώς και δύο βιταμίνες πάνε μαζί. Γιατί όμως οι συγκεκριμένες συστήνονται; Η C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και η E είναι εξαιρετική στη βαθιά ενυδάτωση.

– Όλα τα άλφα υδορξυ- οξέα: Ακούγεται περίεργος αυτός ο συνδυασμός. Άλλωστε, δεν είναι πολύ δυνατά για την επιδερμίδα; Οι ειδικοί λένε ότι οι μικρές ποσότητες διαφορετικών άλφα υδροξύ-οξέων μπορούν να ενισχύσουν το αποτέλεσμα που θέλουμε, δηλαδή μια πετυχημένη απολέπιση.

– Σαλικυλικό οξύ και υπεροξείδιο του βενζολίου: Το δεύτερο δίνεται για τοπική θεραπεία της ακμής και το πρώτο ως βαθύ καθαριστικό και απολεπιστικό. Μαζί, αυτά τα δύο προϊόντα λειτουργούν αποτελεσματικά όσον αφορά σε επιδερμίδες με πρόβλημα ακμής.

Πηγή:

thehealthy.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση