, ,

«Νταντάδες της γειτονιάς»: Το νέο πρόγραμμα που θα προσφέρει επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών

Πρόκειται για μια δράση, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αποτελεί μέρος ενός συνόλου δράσεων για την προώθηση της συμφιλίωσης της οικογενειακής και

«Νταντάδες της γειτονιάς»: Το νέο πρόγραμμα που θα προσφέρει επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών

Πρόκειται για μια δράση, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αποτελεί μέρος ενός συνόλου δράσεων για την προώθηση της συμφιλίωσης της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής. Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» θα είναι ένα σύστημα εξυπηρέτησης των γονέων για τη φύλαξη παιδιών έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και σε αυτή τη φάση του σχεδιασμού, θα γίνει χαρτογράφηση και συγκριτική αποτύπωση αντίστοιχων δράσεων άλλων χωρών. Αυτό θα βοηθήσει στη διατύπωση προτάσεων για την υλοποίηση ενός προσαρμοσμένου νέου προγράμματος και στη χώρα μας.

Advertisment

Παράλληλα, ένα βήμα απαραίτητο θα είναι και η διαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της δράσης. Οι πρώτες απόπειρες θα λάβουν χώρα σε επιλεγμένους δήμους ώστε να παρατηρηθεί αν υπάρξει ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του προγράμματος, ώστε στη συνέχεια να γίνει καθολική εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, α συγχρηματοδοτούμενα κεφάλαια από την Ε.Ε. και το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται σε 3.069.200 ευρώ και τα περισσότερα χρήματα από αυτό το πακέτο θα δοθούν σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://logon.ops.gr/ από τις 27 Ιουλίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΔΠ και άλλες διευκρινίσεις αρμόδιος είναι η Μαριάννα Γιδαράκου, 2103278175, e-mail:mgidarakou@mou.gr.

Advertisment

Η επιτυχία ενός τέτοιου προγράμματος είναι σημαντική, καθώς στην ελληνική κοινωνία πια και οι δύο γονείς εργάζονται στις περισσότερες περιπτώσεις με αποτέλεσμα η φύλαξη των παιδιών να αποτελεί ένα ζήτημα αγκάθι για τα οικονομικά αποθέματα μιας οικογένειας.

Επιπλέον, οι μονογονεϊκές οικογένειες πλέον είναι περισσότερες και γι’ αυτό χρειάζονται μια επιπλέον στήριξη ως προς την ανατροφή των παιδιών τους. Σε πολλές περιπτώσεις, οι παππούδες είναι αυτοί που κρατούν τα παιδιά κατά τις εργάσιμες μέρες και σε άλλες, οι νταντάδες αποτελούν ένα ακριβό μηνιαίο έξοδο, που όμως δυστυχώς πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν και δυσκολεύονται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση