, ,

Η πιο πολύχρωμη πόλη του κόσμου βρίσκεται στην Κολομβία (Φωτογραφίες)

Φανταστείτε να ταξιδεύετε και να πέφτετε τυχαία σε μια εξαιρετικά φωτεινή και ζωντανή πόλη, όπου όλοι οι τοίχοι, τα παράθυρα, οι σκάλες, ακόμα και

Η πιο πολύχρωμη πόλη του κόσμου βρίσκεται στην Κολομβία (Φωτογραφίες)

Φανταστείτε να ταξιδεύετε και να πέφτετε τυχαία σε μια εξαιρετικά φωτεινή και ζωντανή πόλη, όπου όλοι οι τοίχοι, τα παράθυρα, οι σκάλες, ακόμα και οι οροφές είναι ζωγραφισμένες με φωτεινά, έντονα χρώματα και λεπτομερή σχέδια. Σας ακούγεται σαν όνειρο, σωστά;

Κι όμως, αυτό το μαγευτικό μέρος υπάρχει στ’ αλήθεια – είναι μια πόλη που ονομάζεται Guatapé, η οποία βρίσκεται στην Κολομβία. Η φωτογράφος Jessica Denvani έτυχε να κάνει αυτή την εκπληκτική ανακάλυψη ενώ ταξίδευε σε όλη τη χώρα και μαγεύτηκε από τα απίστευτα χρώματα που γέμισαν τα μάτια της, τους πλακόστρωτους δρόμους και τη μαγευτική θέα.

Advertisment

Η πιο πολύχρωμη πόλη του κόσμου βρίσκεται στην Κολομβία (Φωτογραφίες)

Οι ζωγραφιές στους τοίχους έχουν διάφορες χρήσεις. Κάποιες χρησιμοποιούνται για να υποδείξουν την ύπαρξη τοπικών επιχειρήσεων ή πεποιθήσεων των κατοίκων, ενώ άλλες είναι πολιτισμικές εικόνες της γεωργικής κληρονομιάς της κοινότητας. Πολλά σχέδια έχουν δημιουργηθεί επίσης απλώς ως ένα αποτέλεσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας και έμπνευσης. «Το πιθανότερο είναι ότι ξεκίνησε όταν η κάθε οικογένεια από μόνη της ζωγράφιζε εικόνες στους τοίχους του σπιτιού της. Αυτή η μικρή πόλη είναι σκέτη απόλαυση για έναν φωτογράφο», ανέφερε η Denvani.

Advertisment

Η πόλη Guatape είναι γνωστή κυρίως για τον βράχο El Peñon που έχει ύψος 2.100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι το πιο δημοφιλές σημείο της περιοχής και όσοι επισκέπτες καταφέρουν να φτάσουν στην κορυφή του ανταμείβονται με μια πανοραμική θέα του γύρω τοπίου. «Όταν βρεθείς εκεί πάνω, εκτιμάς πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης μας», γράφει η φωτογράφος.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πολύχρωμες φωτογραφίες αυτής της περίεργης και αξιολάτρευτης πόλης μπαίνοντας στο ταξιδιωτικό μπλογκ της φωτογράφου που ονομάζεται Pink Plaknkton. Η ίδια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και έχει βρεθεί και στις 6 ηπείρους και ο φακός την συνοδεύει σε κάθε βήμα της. Με αυτό τον τρόπο, καταφέρνουμε κι εμείς να ρίξουμε μια ματιά στα όμορφα μέρη που συναντά, όπως έγινε και με αυτή την πόλη, η οποία είναι άγνωστη στη χώρα μας.

Πηγή:

mymodernmet.com/jessica-devnani-guatape-colombia-most-colorful-town-in-the-world

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση