6 επιτυχημένες προσωπικότητες που εμπιστεύθηκαν τη διαίσθησή τους

Ακολουθείτε την καρδιά σας; Ακούτε την διαίσθησή σας; Εμπιστεύεστε την εσωτερική σας φωνή; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε τα παρακάτω παραδείγματα επιτυχημένων προσωπικοτήτων

6 επιτυχημένες προσωπικότητες που εμπιστεύθηκαν τη διαίσθησή τους

Ακολουθείτε την καρδιά σας; Ακούτε την διαίσθησή σας; Εμπιστεύεστε την εσωτερική σας φωνή; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε τα παρακάτω παραδείγματα επιτυχημένων προσωπικοτήτων είναι για εσάς.

Σε έναν κόσμο γεμάτο «τετράγωνη λογική» και αμφιβολίες, είναι δύσκολο να εμπιστευθούμε εμάς και το ένστικτό μας. Όμως, οι σημαντικότερες εφευρέσεις, τα ομορφότερα έργα τέχνης και οι πολυτιμότεροι ηγέτες είχαν πάντα μια δόση διαίσθησης να τους ακολουθεί στις αποφάσεις τους.

Advertisment

6 επιτυχημένες προσωπικότητες που εμπιστεύθηκαν τη διαίσθησή τους

1. David Lynch

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιτυχημένο σκηνοθέτη και παραγωγό ταινιών που έχει δημιουργήσει έργα όπως τα Mulholland Drive, Blue Velvet και Lost Highway. Αν και το μοναδικό και εκκεντρικό του στυλ μπορεί να μην αρέσει σε όλους, εκείνος παραμένει εξαιρετικά επιτυχημένος και κλασικός στο πεδίο του κινηματογράφου.

Ο ίδιος σε δήλωσή του έχει πει: «Η διαίσθηση είναι το κλειδί για τα πάντα, στη ζωγραφική, στις ταινίες, στις επιχειρήσεις – σε όλα…. Θεωρώ ότι μπορείς να έχεις μια διανοητική ικανότητα, αλλά αν μπορείς να οξύνεις τη διαίσθησή σου, που λένε ότι είναι το συναίσθημα και η νόηση ενωμένα, τότε επέρχεται η βαθιά γνώση».

2. Oprah Winfrey

Από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στον κόσμο με έσοδα έως και 2.6 δις δολάρια. Είναι γνωστή φιλάνθρωπος και βασίλισσα των μίντια. Πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο, που στηρίχθηκε πάνω στις δικές της δυνάμεις αφού πέρασε μια άσχημη παιδική ηλικία. Η ίδια έχει δηλώσει: «Εμπιστευόμουν την σταθερή, χαμηλή φωνή της διαίσθησης σε όλη μου τη ζωή. Και, οι μόνες φορές που έκανα λάθη ήταν όταν δεν την άκουγα».

Advertisment

3. Winston Churchill

Ενώ ο Churchill δειπνούσε ένα απόγευμα στην Downing Street, η στιγμή διακόπηκε καθώς μία Γερμανική βόμβα χτύπησε σε κοντινή περιοχή. Ο ίδιος είπε στο προσωπικό του να φύγει γρήγορα από την κουζίνα. Λίγο αργότερα, μια άλλη βόμβα έπεσε ακριβώς σε εκείνο το σημείο που πριν βρισκόταν το προσωπικό του. Η διαίσθησή του έσωσε τις ζωές εκείνων που εργάζονταν γι’ αυτόν.

4. Steve Jobs

Η εταιρεία – κολοσσός που δημιούργησε είναι αξεπέραστη ακόμα και σήμερα. Αφού είχε περάσει αρκετό χρόνο στην Ινδία και αφού είχε παρακολουθήσει τις διδασκαλίες του Ζεν και του Βουδισμού, ο Jobs αναγνώρισε πόσο σημαντική είναι η διαίσθηση στην καθοδήγησή μας για την εύρεση του σωστού μονοπατιού. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Μην επιτρέπετε στον θόρυβο των άλλων να πνίξει την εσωτερική σας φωνή».

5. Nikola Tesla

Λέγεται πως είχε αξιοσημείωτη φαντασία και δημιουργικότητα, αλλά και αγάπη για την τέχνη. Σε μια λίγο διαφορετική δήλωση, είχε τονίσει τη σημασία της διαίσθησης: «Μείνε μόνος, αυτό είναι το μυστικό της εφεύρεσης. Μείνε μόνος, εκεί είναι που γεννιούνται οι ιδέες».

6. Paul McCartney

Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι – σίγουρα θα έχετε ακούσει τους Beatles. Ένα από τα σημαντικότερα μέλη του, ο Paul McCartney εργαζόταν παρέα με τη διαίσθησή του και τα ένωνε με την ιδιαίτερη ευφυΐα του. Άκουσε έναν ρυθμό στο όνειρό του, τον οποίο περιέγραψε ως το «πιο μαγικό πράγμα».

Ωστόσο, ανησυχούσε για το ότι το τραγούδι ακουγόταν διαφορετικά από τους συνηθισμένους, χαρακτηριστικούς ήχους του συγκροτήματος και σκεφτόταν ότι δεν θα άρεσε στο κοινό τους. Όμως, αγνόησε αυτές τις σκέψεις και ακολούθησε τη διαίσθησή του. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα από τα διασημότερα, πιο επιτυχημένα κομμάτια τους, το Yesterday.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση