,

Εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν την γαλήνια ομορφιά των μοναχικών δέντρων στη Φινλανδία

Ο Φινλανδός φωτογράφος Mikko Lagerstedt ξεδιπλώνει την ομορφιά της πατρίδας του σε μια σειρά μαγευτικών φωτογραφιών από απομονωμένα δέντρα. Χρησιμοποιώντας μινιμαλιστικές συνθέσεις και παίζοντας

Εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν την γαλήνια ομορφιά των μοναχικών δέντρων στη Φινλανδία

Ο Φινλανδός φωτογράφος Mikko Lagerstedt ξεδιπλώνει την ομορφιά της πατρίδας του σε μια σειρά μαγευτικών φωτογραφιών από απομονωμένα δέντρα. Χρησιμοποιώντας μινιμαλιστικές συνθέσεις και παίζοντας με το φως, οι εικόνες του είναι μια ματιά στην απόκοσμη φύση σε αυτή τη γωνιά της Γης. Κάθε δέντρο περιτριγυρίζεται από μοναδική ατμόσφαιρα και μυστήριο, ελκύοντας ακόμα περισσότερο τον θεατή στον διαφορετικό κόσμο του Lagerstedt.

Η σειρά ξεκίνησε το 2018, όταν ο Lagerstedt φωτογράφισε ένα μοναχικό δέντρο στη μέση της Φινλανδικής Λαπωνίας. Με μόνο φόντο το ολόλευκο χιόνι και έναν ουρανό σε ροζ και μπλε αποχρώσεις, το παγωμένο δέντρο λαμβάνει μια νέα διάσταση. Από εκεί, δημιουργήθηκε ένα σκοπός: να συλλαμβάνει με τον φακό του δέντρα σε διαφορετικό φωτισμό ώστε να δημιουργεί μια νέα ατμόσφαιρα σε κάθε εικόνα. Με αυτό τον τρόπο, αποκαλύπτει ακριβώς πόσο περίπλοκα και πολύπλευρα είναι στην πραγματικότητα τα δέντρα.

Advertisment

Μιλώντας στο My Modern Met, δείχνει πόσο αφοσιωμένος είναι στο έργο του: «Θα ήθελα τόσο πολύ οι άνθρωποι να εκτιμήσουν την ανεξάντλητη ομορφιά των δέντρων. Στη ζωή μας, σπάνια τα αναγνωρίζουμε, κι όμως τα δέντρα μας περιτριγυρίζουν με την ομορφιά τους. Μας λένε πολλές ιστορίες για τη ζωή και τον αγώνα τους να επιβιώσουν υπό σκληρές συνθήκες».

Για να μπορέσει να φωτίσει τα δέντρα σωστά, ο Lagerstedt εμμένει σε μια μινιμαλιστική σύνθεση. Δεν δίνει κανέναν περισπασμό στο μάτι του θεατή, τα μάτια του αναγκάζονται να εστιάζουν στη δύναμη των δέντρων. Χάρη στις αισθητικές του προτιμήσεις, οι φωτογραφίες εκπέμπουν γαλήνη και αυτό με τη σειρά του μεταδίδει μια αίσθηση ηρεμίας στον θεατή.

Ο ίδιος σχολιάζει ότι η αισθητικά μινιμαλιστική φωτογραφία αποτελεί μια αναπαράσταση τάξης, απλότητας και αρμονίας. Εμείς ελπίζουμε να συνεχίσει αυτή την πανέμορφη σειρά φωτογραφιών και να μας δίνει την απόλαυση να βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο σε αυτό το ιδιαίτερο Φινλανδικό τοπίο, που λίγο πολύ όλους μας κάνει να θαυμάζουμε άφωνοι.

Advertisment

Πηγή:

Mymodernmet.com
Φωτογραφίες: Mikko Lagerstedt

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση