,

Καλλιτέχνης δημιουργεί τεράστια γιγαντιαία αγάλματα και τα κρύβει στα δάση της Κοπεγχάγης (Φωτογραφίες)

Τα τελευταία χρόνια, ο Δανός καλλιτέχνης Thomas Dambo δημιουργεί τεράστια αγάλματα από ανακυκλωμένα υλικά. Πριν από τρία περίπου χρόνια, μοίρασε έξι από τους πιο

Καλλιτέχνης δημιουργεί τεράστια ξύλινα αγάλματα και τα κρύβει στα δάση της Κοπεγχάγης (Φωτογραφίες)

Τα τελευταία χρόνια, ο Δανός καλλιτέχνης Thomas Dambo δημιουργεί τεράστια αγάλματα από ανακυκλωμένα υλικά. Πριν από τρία περίπου χρόνια, μοίρασε έξι από τους πιο φιλικούς του γίγαντες σε όλη την Κοπεγχάγη ως έναν τρόπο να ενθαρρύνει τους κατοίκους να επισκεφθούν τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πόλης του.

Advertisment

Τα γιγαντιαία αγάλματα είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας, με ντόπιους εθελοντές να βοηθούν τον Dambo να συναρμολογήσει τα έργα του. Φτιαγμένο από 600 ξύλινες παλέτες, υλικά από υπόστεγο και έναν παλιό φράχτη, τα υλικά του ενώνονται με τέτοιο τρόπο που παράγουν εκπληκτικούς κρυμμένους γίγαντες. Ο καθένας παίρνει το όνομα ενός εθελοντή και μπορεί κανείς να τους βρει χρησιμοποιώντας έναν χάρτη που ο Dambo έχει ετοιμάσει ή από ένα ποίημα που έχει σκαλιστεί πάνω σε βράχους που βρίσκονται κοντά σε αγάλματα.

Καλλιτέχνης δημιουργεί τεράστια γιγαντιαία αγάλματα και τα κρύβει στα δάση της Κοπεγχάγης (Φωτογραφίες)

«Προσκαλεί τους επισκέπτες να ξεκινήσουν ένα κυνήγι θησαυρού, όχι μόνο για να δουν τα αγάλματα, αλλά επίσης για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα διαμάντια της φύσης», αναφέρει ο καλλιτέχνης. Κάθε έργο αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Για παράδειγμα, ο Teddy Friendly, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ένα τοπικό κέντρο απασχόλησης και παρείχε εργασία σε 4 ανέργους, βρίσκεται δίπλα σε μια λίμνη.

Advertisment

Το χέρι του είναι τεντωμένο και ουσιαστικά βοηθά τους περαστικούς να περάσουν το μικρό ρυάκι που θρέφει τον ποταμό. Ο Little Tilde, που εντοπίζεται σε μια περιοχή μέσα στη φύση και στην άγρια ζωή, λειτουργεί και ως σπίτι για τα ζώα. Ο Dambo γέμισε το άγαλμα με 28 φωλιές πουλιών, εγκαθιδρύοντας μια σχέση ανάμεσα σε αυτόν και στη φύση που βασίζεται στο σεβασμό και την αλληλεγγύη, σε μια αμοιβαία αλληλεπίδραση.

Πηγή:

mymodernmet.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση