, , ,

Άνδρας με λεύκη πλέκει κούκλες για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών με την ίδια δερματική πάθηση

Η λεύκη είναι μια χρόνια δερματική πάθηση, μια αυτοάνοση δυσλειτουργία, η οποία αλλάζει τη χρωστική της επιδερμίδας σε κάποια σημεία. Εμφανίζεται στο 1% των

Άνδρας με λεύκη πλέκει κούκλες για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών με την ίδια δερματική πάθηση

Η λεύκη είναι μια χρόνια δερματική πάθηση, μια αυτοάνοση δυσλειτουργία, η οποία αλλάζει τη χρωστική της επιδερμίδας σε κάποια σημεία. Εμφανίζεται στο 1% των ανθρώπων παγκοσμίως. Αν και είναι μια εντελώς ακίνδυνη πάθηση, μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στον ήλιο και φυσικά κοινωνικό στίγμα που με τη σειρά του δημιουργεί έντονο ψυχολογικό στρες στο άτομο που το εμφανίζει επειδή απλώς δείχνει διαφορετικό εμφανισιακά.

Ο João Stanganelli Junior, 64 ετών από τη Βραζιλία, ζει με τη λεύκη εδώ και περίπου 30 χρόνια και η πάθηση γινόταν όλο και πιο εμφανής καθώς περνούσε ο καιρός. Πρόσφατα η εργασία του στον τομέα της εστίασης μειώθηκε κατά πολλές ώρες λόγω ενός προβλήματος υγείας και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα χόμπι για να παραμείνει δραστήριος. Άρχισε, λοιπόν, να πλέκει μαζί με την σύζυγό του και αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή, σύντομα βρήκε το ρυθμό του και τώρα δεν θέλει να σταματήσει.

Φωτογραφία: joaostanganelli

Ο ίδιος δήλωσε στο Bored Panda γι’ αυτό: «Στην αρχή, τα δάχτυλά μου πονούσαν τόσο πολύ, αλλά σήμερα όχι πια. Δεν έχω συνταξιοδοτηθεί ακόμα πλήρως, ακόμα ασχολούμαι με την εργασία μου, αλλά όχι εντατικά. Και αυτό τον καιρό περνώ το 90% του χρόνου μου με τις κούκλες. Έχω πολλές παραγγελίες».

Στην αρχή, ο στόχος του ήταν να φτιάξει μια κούκλα για την εγγονή του. Τη δημιούργησε με λεύκη, ώστε η εγγονή του να μπορεί να τον θυμάται για πάντα. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα και ο João φαίνεται να βρήκε νόημα στην τωρινή ζωή του.

Φωτογραφία: joaostanganelli

Αποφάσισε να φτιάξει διάφορες κούκλες, όπως μια κούκλα σε αναπηρικό αμαξίδιο και μία τυφλή κούκλα ανάμεσα σε άλλες. Ο σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να νιώσουν φυσιολογικά και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους, ασχέτως της δυσκολίας που μπορεί να εμφανίζουν.

Καθώς η αποδοχή και η ευγνωμοσύνη από τον κόσμο ήταν μεγάλη, εκείνος συνέχισε να εμπνέεται και να δημιουργεί. Οι παραγγελίες ολοένα και αυξάνονται και εκείνος συνεχίζει να στέλνει πλεκτές κούκλες σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι μικρές κινήσεις είναι που φέρνουν τις μεγάλες αλλαγές και καταπολεμούν το κοινωνικό στίγμα, καθώς ο κόσμος μας εξελίσσεται.

Φωτογραφία: joaostanganelli

Πηγή:

educateinspirechange.org

Κεντρική φωτογραφία: joaostanganelli

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε