,

Άνδρας σχεδίασε ειδικό mountain bike που προσφέρει περιπέτεια σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Όταν ένα ατύχημα με το snowboard είχε αποτέλεσμα τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξαναπερπατήσει, ο Christian Bagg ήταν αποφασισμένος

Άνδρας σχεδίασε ειδικό mountain bike που προσφέρει δυνατότητα περιπέτειας σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Όταν ένα ατύχημα με το snowboard είχε αποτέλεσμα τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξαναπερπατήσει, ο Christian Bagg ήταν αποφασισμένος να καταφέρει να ανέβει και πάλι στο βουνό. «Ήθελα απλώς να βγω έξω με τους φίλους μου και να μην ανησυχούν για μένα ή να με περιμένουν», αναφέρει ο Bagg. «Ήθελα μόνο να διασκεδάσω μαζί τους, να ανήκω στην ομάδα».

Ο Bagg ξεκίνησε να σχεδιάζει αναπηρικά αμαξίδια που προσέφεραν μεγαλύτερη ευελιξία στην κίνηση από τα παραδοσιακά μοντέλα. Στη συνέχεια, έστρεψε την προσοχή του στη δημιουργία μιας σειράς ποδηλάτων για ανθρώπους με φυσικούς περιορισμούς.

Advertisment

https://www.instagram.com/p/CEuK7Mxp2zw/?utm_source=ig_embed

Η διαδικασία της μάθησης μέσα από τη δημιουργία τον έφερε στο τωρινό του επίτευγμα, στο Bowhead Reach. Με τον κύριο τροχό του να βρίσκεται πίσω, με ελαστικά βαρέως πέλματος και με έναν ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα, το ανάστροφο τρίκυκλο μπορεί να πάει σχεδόν οπουδήποτε.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ανακλινόμενο ποδήλατο που είναι παντός εδάφους και βγαίνει σε τρία είδη. Μπορεί κανείς να προμηθευτεί ένα ψυχαγωγικό μοντέλο για καθημερινές περιπέτειες, ένα μοντέλο απόδοσης για πιο σκληροπυρηνικές περιπέτειες και ένα μοντέλο εξερευνητή, το οποίο επιτρέπει συνεργασία και βοήθεια ώστε να χρησιμοποιείται και από τετραπληγικούς.

Advertisment

https://www.instagram.com/p/CCG2eAMJEOJ/?utm_source=ig_embed

Ένας από τους πρώτους πελάτες του Bagg ήταν ο J.P. Middleton, εθελοντής πυροσβέστης και νοσηλευτής, ο οποίος είχε και αυτός υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική ενώ έκανε σκι το 2018.

Μία μέρα, καθώς επισκεπτόταν με τον πατέρα του το νοσοκομείο ειδικών θεραπειών, κάποιος πέρασε από δίπλα του με ένα τέτοιο ποδήλατο: «Ήταν ένα όχημα που έμοιαζε με την ταινία Mad Max», περιέγραψε. «Όταν είδα αυτό το ποδήλατο, σκέφτηκα ότι πρέπει να το αποκτήσω… ήταν μια αχτίδα ελπίδας για εμένα».

https://www.instagram.com/p/CD22yagJnf4/?utm_source=ig_embed

«Έχει γίνει προέκταση του σώματός μου. Το παίρνω μαζί μου στο κάμπινγκ, παντού. Συνέδεσα το τρέιλερ και [το χρησιμοποίησα] για να πάω τον γιο μου την πρώτη του μέρα στο σχολείο. Αυτό το ποδήλατο θα γυρίσει περισσότερα κεφάλια από μία Lamborghini», δήλωσε αστειευόμενος.

Ο Middleton όμως δεν είναι ο μόνος ικανοποιημένος πελάτης. Η ομάδα του Bagg στέλνει πλέον τέτοια ποδήλατα σε όλο τον κόσμο, όπως στη Νέα Ζηλανδία, στη Νότια Αφρική, στις ΗΠΑ, στην Ιερουσαλήμ και στην Αγγλία.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση