,

Νίκησε τον καρκίνο και έγινε η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τρίαθλο 330 μιλίων σε μόλις 5 μέρες

Μια σπουδαία γυναίκα που νίκησε τον καρκίνο κατάφερε να ολοκληρώσει το ομολογουμένως δύσκολο «Sea to Summit» τρίαθλο· κολύμπησε, έκανε ποδήλατο και έτρεξε, διασχίζοντας πάνω

Νίκησε τον καρκίνο και έγινε η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τρίαθλο 330 μιλίων σε μόλις 5 μέρες

Μια σπουδαία γυναίκα που νίκησε τον καρκίνο κατάφερε να ολοκληρώσει το ομολογουμένως δύσκολο «Sea to Summit» τρίαθλο· κολύμπησε, έκανε ποδήλατο και έτρεξε, διασχίζοντας πάνω από 330 μίλια σε μόλις 5 μέρες. Η Andrea Mason δεν κοιμόταν και έτρωγε ελάχιστα κατά τη διάρκεια αυτής της επώδυνης πρόκλησης, αλλά ήταν εκστασιασμένη όταν πέρασε την γραμμή τερματισμού.

Ο αγώνας που έγινε στις Γαλλικές Άλπεις περιελάμβανε το κολύμπι στην Λίμνη Annecy, στη συνέχεια ποδηλασία και τρέξιμο στο Mont Blanc – σε ύψος 4.800 μέτρα (η δεύτερη ψηλότερη κορυφή στην Ευρώπη). Η 39χρονη Mason αντιμετώπισε οξείς πόνους, κράμπες και ψευδαισθήσεις, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται – καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε μόλις 4 μέρες, 21 ώρες και 41 λεπτά.

Advertisements

https://www.instagram.com/p/CFCiCEOB3Eb/?utm_source=ig_embed

Η Andrea είχε διαγνωστεί με σοβαρή ενδομητρίωση και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας το 2017 και χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα για να σωθεί η ζωή της. Μετά την επιτυχημένη επέμβαση, τώρα ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε σχέση με την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών, και συγκεκριμένα για την ενδομητρίωση, που είναι μια σοβαρή ασθένεια με επώδυνες χρονικές περιόδους.

Πέρυσι, η Andrea ίδρυσε το δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα, Lady Talks Matters, σε μια προσπάθεια να κανονικοποιήσει τη συζήτηση γύρω από γυναικεία αναπαραγωγικά ζητήματα. Η ίδια δήλωσε για το επίτευγμά της: «Νιώθω χαρούμενη, εξαντλημένη και ανακουφισμένη. Είμαι τόσο χαρούμενη που όλα πήγαν όπως τα είχα προγραμματίσει, καθώς υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν πάει στραβά. Ήθελα να το κάνω σε πέντε ημέρες, και το έκανα, αλλά ήταν δύσκολο, πολύ δύσκολο».

https://www.instagram.com/p/CFAKhC2h8Un/?utm_source=ig_embed

Συνέχισε, περιγράφοντας τον εσωτερικό αγώνα και τη σύγκρουση που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας: «Σίγουρα είχα κάποιες αμφιβολίες στο δρόμο. Έτρεχα στο άγνωστο, ειδικά καθώς μεγάλα μέρη της διαδρομής ήταν στο σκοτάδι. Η διαδρομή ήταν μεγαλύτερη από ό,τι φανταζόμουν, ο αντίκτυπος στο σώμα μου ήταν τεράστιος, αλλά κάθε φορά που ένιωθα ότι ήθελα να σταματήσω και σκεφτόμουν να τα παρατήσω, μου θύμιζα γιατί το έκανα… Σκέφτηκα όλες τις γυναίκες εκεί έξω που πονούσαν ή που δεν είχαν ακόμη διαγνωστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έκανα αυτό».

Η Andrea έπρεπε να κολυμπήσει 23 μίλια γύρω από την περιφέρεια της λίμνης Annecy, να ανέβει με κάθετη αναρρίχηση 330 περίπου χιλιόμετρα στα 30.000 πόδια γύρω από το Mont Blanc και να τρέξει 169 χιλιόμετρα στα 4.000 πόδια γύρω από το Ultra-Trail du Mont Blanc.

https://www.instagram.com/p/CExKTd9IPqh/?utm_source=ig_embed

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος; Ειδικοί δίνουν την απάντηση με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
Dr Gabor Maté: Ο άνθρωπος που μας θύμισε ότι η θεραπεία είναι εφικτή
Στην αληθινή αγάπη, αποκτάς ελευθερία | 7 βαθιά αποφθέγματα σοφίας του Thich Nhat Hanh
Σιμόν ντε Μποβουάρ: «Μία γυναίκα νιώθει πως γέρασε, από τη στιγμή που οι άλλοι παύουν να την κακολογούν»

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε