Όλα θα μοιάζουν αδύνατα πριν κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή. Αλλά δεν θα είναι

Όταν νιώθουμε ότι έχουμε φτάσει «στον πάτο» και υποθέτουμε ότι δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε πια πιο κάτω, δεν είναι επειδή έχουν όλα πάει

Όλα θα μοιάζουν αδύνατα πριν κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή. Αλλά δεν θα είναι

Όταν νιώθουμε ότι έχουμε φτάσει «στον πάτο» και υποθέτουμε ότι δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε πια πιο κάτω, δεν είναι επειδή έχουν όλα πάει τυχαία λάθος. Η κατάρρευση δεν είναι ένα μοναδικό γεγονός, αλλά αποτέλεσμα μιας αλυσίδας γεγονότων. Είναι η στιγμή όπου δεν μπορούμε πια να συνεχίσουμε μέσα στην άρνηση για το τι συμβαίνει.

Φτάνουμε εδώ επειδή δεν μπορούμε να θυμηθούμε την τελευταία φορά που νιώσαμε όμορφα με το σώμα μας, επειδή μείναμε σε μια αδιέξοδη σχέση για χρόνια, επειδή επιτρέψαμε στα αρνητικά μοτίβα σκέψης να μας κατακλύσουν και τώρα ήρθε η ώρα της αλλαγής.

Advertisment

Αν και νιώθουμε άβολα συναισθήματα για ό,τι μας συμβαίνει, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Ζούμε τη μαγική εκείνη στιγμή που μας αλλάζει τη ζωή. Η κατάρρευση είναι η εξέλιξη, απλά δεν έχουμε βγει ακόμα από την άλλη πλευρά. Στον πυρήνα της βρίσκεται η αφύπνιση, η συνειδητοποίηση ότι οι παλιοί μας τρόποι δεν θα μας πάνε πια πολύ μακριά.

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια που μισούσες τον εαυτό σου, δεν είχες αποκτήσει ακόμα την αυτεπίγνωση για να συνειδητοποιήσεις ότι άξιζες περισσότερα από την διαρκή απογοήτευση και πικρία. Γι’ αυτό και νιώθεις άβολα τώρα.

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια που αντιμετώπιζες προβλήματα με τη σχέση σου, δεν είχες ανακαλύψει τη χαρά της ευθύνης· το ότι εσύ έχεις τη δύναμη να σηκωθείς και να φύγεις, να κλείσεις την πόρτα πίσω σου. Γι’ αυτό και νιώθεις άβολα τώρα.

Advertisment

Γιατί όλα εκείνα τα χρόνια που οι αρνητικές σκέψεις σε τραβούσαν προς το βυθό, δεν είχες ακόμα αγαπήσει αρκετά τον εαυτό σου ώστε να μην ανέχεσαι να σου φέρεσαι άδικα. Γι’ αυτό και νιώθεις άβολα τώρα.

Αλλά σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις εσύ είσαι αυτός που ξύπνησες και συνειδητοποίησες ότι ήρθε η ώρα για κάτι μεγαλύτερο, σπουδαιότερο, περισσότερο. Το αίσθημα του αδύνατου λοιπόν δεν είναι αυτό στην πραγματικότητα, είναι το ειλικρινές συναίσθημά σου που έρχεται επιτέλους στην επιφάνεια και φωνάζει «φτάνει πια».

Όλα θα μοιάζουν αδύνατα λίγο πριν συμβεί η μεγάλη αλλαγή. Όλα θα μοιάζουν άσχημα πριν βγεις στην επιφάνεια νικητής. Όλα θα μοιάζουν ότι καταρρέουν λίγο πριν βγάλουν τελικά νόημα.

Brianna Wiest

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση
Δεν φτάνει μόνο να θέλεις να αγαπήσεις, πρέπει και να μπορείς
Ένα μωσαϊκό η ζωή, με χαρές και λύπες
Πέρασαν δώδεκα μήνες από τότε που εγκληματικά σιώπησαν οι φωνές

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση