,

Ποια λαχανικά μπορούμε να καλλιεργήσουμε το φθινόπωρο

Καθώς η θερμοκρασία αρχίζει σταδιακά να χαμηλώνει, μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο και στη βεράντα μας τα είδη των λαχανικών που τα πάνε καλά

Ποια λαχανικά μπορούμε να καλλιεργήσουμε το φθινόπωρο

Καθώς η θερμοκρασία αρχίζει σταδιακά να χαμηλώνει, μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο και στη βεράντα μας τα είδη των λαχανικών που τα πάνε καλά με τον ψυχρότερο καιρό.

Ποια λαχανικά μπορούμε να καλλιεργήσουμε το φθινόπωρο

Παντζάρια

Είναι φθηνά, καθόλου δύσκολα και απαιτητικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τη ρίζα όσο και τα φύλλα. Επίσης, αποτελούν φανταστική πηγή βιταμινών Α και C. Σκάψτε βαθιά ώστε τα φυτά να παραμείνουν δροσερά και μην αφήσετε τις ρίζες να μεγαλώσουν πάνω από 7.5 εκατοστά, αλλιώς θα γίνουν σκληρά.

Advertisment

Μπρόκολο

Από τα καλύτερα λαχανικά που μπορείτε να έχετε στον κήπο του σπιτιού σας. Είναι ένα από τα λιγότερο ευάλωτα φυτά στα έντομα, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα και μπορούν να καλλιεργηθούν εξίσου αποτελεσματικά το φθινόπωρο και την άνοιξη. Προστατεύστε το όμως από ακραίες θερμοκρασίες.

Λάχανο

Το λάχανο πρέπει να φυτευτεί σε υγρό χώμα και να ποτίζεται συχνά, αλλά μην αφήσετε το χώμα να γίνει πολύ πυκνό. Χρειάζεται περίπου 2-3 μήνες πριν να είναι έτοιμο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Καρότα

Καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά στον κόσμο, τα καρότα είναι ιδιαίτερα αγαπητά. Μπορούν να αποθηκευτούν μέχρι και για 9 μήνες. Μπορείτε να τα μαζέψετε κάθε φορά που φτάνουν το κατάλληλο μέγεθος.

Advertisment

Πράσο

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη οικογένεια κρεμμυδιών, το πράσο καλλιεργείται για τους βλαστούς και όχι για τους βολβούς. Γι’ αυτό η καλλιέργειά τους το φθινόπωρο χρειάζεται λεπτομέρεια στην εργασία. Μαζέψτε λίγο παραπάνω χώμα γύρω από τη βάση του βλαστού για να διατηρήσετε τα πράσα σε όρθια στάση και με περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Βεβαιωθείτε ότι θα τα βλέπει αρκετά ο ήλιος και ότι θα έχουν νερό.

Σπανάκι

Το δημοφιλές φυλλώδης πράσινο λαχανικό δεν είναι μόνο εφοδιασμένο με πολύ σίδηρο, αλλά αποτελεί και μια εκπληκτική πηγή βιταμινών Α και C, και λουτεΐνη ανάμεσα σε άλλα οφέλη. Και είναι μια από τις καταλληλότερες εποχές για να αρχίσετε να το καλλιεργείτε. Όμως, χρειάζεται να γνωρίζεται ότι είναι πολύ ευαίσθητο στην οξύτητα των φρούτων και δεν πρέπει να το αφήνουμε στο ψυγείο για πολλές μέρες. Γι’ αυτό, ο καλύτερος τρόπος να το αποθηκεύσετε είναι στην κατάψυξη.

Πηγή:

www.treehugger.com/vegetables-to-grow-during-fall-4869169

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο
Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν θυμώνουμε
Μπορούν τα ανθοϊάματα Μπαχ να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα;
Δυόσμος, Δεντρολίβανο, Βασιλικός | Τα φυτά που αξίζει να έχετε στο παράθυρο της κουζίνας σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση