,

Συνταγή: Υγιεινό smoothie που ενδυναμώνει το ήπαρ και τους νεφρούς

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις αποτοξινωτικές δίαιτες και συνταγές. Όμως, δεν γνωρίζουμε όλοι πώς ακριβώς βοηθούν το σώμα μας. Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία

Συνταγή: Υγιεινό smoothie που ενδυναμώνει το ήπαρ και τους νεφρούς

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις αποτοξινωτικές δίαιτες και συνταγές. Όμως, δεν γνωρίζουμε όλοι πώς ακριβώς βοηθούν το σώμα μας. Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία στο σώμα, η οποία στοχεύει να απομακρύνει ή να μειώσει τη δραστηριότητα χημικών ουσιών ή μορίων ξένων προς τον οργανισμό μας.

Η κύρια μορφή επαφής με αυτές τις ουσίες γίνεται μέσω της αναπνοής, όπως στις περιπτώσεις που εισπνέουμε τον καπνό του τσιγάρου, μέσω της επιδερμίδας, όπως του makeup, και μέσω των τροφών, όπου χημικές ουσίες, όπως φυτοφάρμακα απορροφώνται από το γαστρεντερικό σύστημα.

Advertisment

Το σώμα διαθέτει έξυπνους τρόπους απάλειψης αυτών των τοξινών και περιλαμβάνει το ήπαρ, τους νεφρούς, τους πνεύμονες, την επιδερμίδα και το γαστρεντερικό σύστημα. Όμως, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, ορισμένες φορές αυτή η λειτουργία χάνει την ικανότητά της.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να βοηθάμε τη φυσική ικανότητα του οργανισμού μας να αποτοξινώνεται και να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες και άχρηστες ουσίες, χρησιμοποιώντας χυμούς με ισχυρά και υγιεινά υλικά. Γι’ αυτό και στη σημερινή συνταγή, χρησιμοποιούμε το καρότο και το αγγούρι ως βασικά συστατικά του smoothie μας.

Τα καρότα είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες Α, Β, Ε και C και ισχυρά αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη λειτουργία των πνευμόνων, των νεφρών και του ήπατος. Το αγγούρι είναι μια εξαιρετική επιλογή για το ήπαρ, καθώς θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά διουρητικά. Καθώς περιέχει βήτα καροτίνη, βιταμίνη C, φλαβονοειδή και κουερσετίνη, τα αγγούρια μας προστατεύουν ενάντια σε πολλές χρόνιες παθήσεις.

Advertisment

Υγιεινό smoothie που ενδυναμώνει το ήπαρ και τους νεφρούς

Υλικά

– 1 αγγούρι

– 2 καρότα

– 1 κουταλάκι μαϊντανό

– Χυμό από μισό λεμόνι

– 1 φλιτζάνι νερό

Μέθοδος παρασκευής

1. Πλένουμε προσεκτικά τα καρότα και το αγγούρι και προτιμάμε τα βιολογικά.

2. Ύστερα, ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή του smoothie.

4. Προτείνουμε να πίνετε αυτό το χυμό τα πρωινά, για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Συνταγές | 10 γεύματα που μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο για περισσότερη γεύση και οφέλη για την υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση