,

10χρονο αγόρι περπάτησε 2.800 χιλιόμετρα με τον πατέρα του για να βρει την αγκαλιά της γιαγιάς του

Η επίσκεψη στο σπίτι των αγαπημένων μας ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει γίνει μια τρομακτική διαδικασία. Παρά την δύσκολη αυτή κατάσταση, ο

10χρονο αγόρι περπάτησε 2.800 χιλιόμετρα με τον πατέρα του για να βρει την αγκαλιά της γιαγιάς του

Η επίσκεψη στο σπίτι των αγαπημένων μας ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει γίνει μια τρομακτική διαδικασία. Παρά την δύσκολη αυτή κατάσταση, ο 10χρονος Romeo Cox αποφάσισε ότι αυτό που ήθελε περισσότερο απ’ όλα ήταν μια αγκαλιά από την 77χρονη γιαγιά του.

Και δεν τον σταμάτησαν τα πολλά χιλιόμετρα που τους χωρίζουν. Συγκεκριμένα, η απόσταση είναι 2.800 χιλιόμετρα και εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχαν πτήσεις από το νέο του σπίτι στην Σικελία προς την Αγγλία, όπου βρισκόταν το παλιό του σπίτι και η γιαγιά του.

Advertisment

https://www.instagram.com/p/CD8l48eHCwB/?utm_source=ig_embed

Τίποτα από αυτά δεν τον σταμάτησε και αποφάσισε να κάνει το ταξίδι με τα πόδια. «Δεν είχα δει τη γιαγιά εδώ και 1.5 χρόνο, οπότε (κατά την διάρκεια της καραντίνας) οργάνωσε μυστικά να πάω να τη δω», δήλωσε σε συνέντευξή του στο The Times of London. Οι γονείς του πείστηκαν δύσκολα, ο Romeo τελικά τους κατάφερε και έτσι τον άφησαν να κάνει το ταξίδι. «Ρώτησα τους γονείς μου και είπαν όχι πάνω από 50 φορές», αναφέρει στην The Daily Mail.

«Τελικά συμφώνησαν υπό τον όρο ό,τι οργανώσουμε να είναι ασφαλές». Έτσι σχεδίασε έναν χάρτη. Θα περπατούσε και θα έπαιρνε πλοία και θα το έκανε μάλιστα και με τον πιο οικολογικό τρόπο. «Και θα έπαιρνα τον μπαμπά. Θα ήταν χρήσιμο να έχω έναν ενήλικα μαζί μου».

Advertisment

Και πράγματι πολύ χρήσιμο, αφού ο πατέρας το Romeo, ο 46χρονος Phil Cox, είναι συνταξιούχος δημοσιογράφος και παραγωγός ταινιών και η κυριότερη εμπειρία του ήταν να καλύπτει ρεπορτάζ σε εμπόλεμες ζώνες. Έτσι, γνωρίζει πολλά για το πώς να διαχειρίζεται κάποιες από τις δυσκολότερες καταστάσεις.

https://www.instagram.com/p/CB1GYDppRQ9/?utm_source=ig_embed

Οι δύο ταξιδιώτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 20 Ιουνίου. Διέσχισαν την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Κάποια από τα βράδια τους τα πέρασαν κάτω από τα αστέρια. Αναγκάστηκαν επίσης να ξεφύγουν από άγρια σκυλιά, χάθηκαν περίπου 2 φορές, υπέφεραν από πόνο στα πόδια, εξημέρωσαν ένα άγριο γαϊδουράκι και έγιναν για λίγο εθελοντές σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στο Βόρειο Calais, αλλά κατάφεραν στο τέλος να φτάσουν στον προορισμό τους.

Κι αυτό επειδή εκτός από την αγαπημένη του γιαγιά, ο Romeo είχε άλλη μια αποστολή – να μαζέψει χρήματα για να βοηθήσει προσφυγόπουλα. Κατάφερε να μαζέψει περίπου 14.000 λίρες. Φυσικά, μετά από δύο εβδομάδες αναγκαστική καραντίνα και τεστ στο Λονδίνο, ο μικρός Romeo συνάντησε τη γιαγιά του και έπεσε στην αγκαλιά της.

https://www.instagram.com/p/CDThQP_q3JW/?utm_source=ig_embed

Πηγή:

goodnewsnetwork.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η απόσταση από τον πόνο, τη θλίψη και τις πληγές σου είναι η απόσταση από τον/τη σύντροφό σου
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 24ωρης Διαδρομής: Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Έλληνας αθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος
1η θέση στην Ευρώπη η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα ρομποτικής!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση