, ,

Έκανε την παιδική χαρά προσβάσιμη στα παιδιά με αναπηρικό αμαξίδιο και τώρα εμπνέει και άλλες κοινότητες να κάνουν το ίδιο

Ένας αφοσιωμένος μπαμπάς από το Oregon των ΗΠΑ αποφάσισε να μεταμορφώσει την συνοικιακή παιδική χαρά στο Portland για να μπορέσει να την κάνει πιο

Έκανε την παιδική χαρά προσβάσιμη στα παιδιά με αναπηρικό αμαξίδιο και τώρα εμπνέει και άλλες κοινότητες να κάνουν το ίδιο

Ένας αφοσιωμένος μπαμπάς από το Oregon των ΗΠΑ αποφάσισε να μεταμορφώσει την συνοικιακή παιδική χαρά στο Portland για να μπορέσει να την κάνει πιο προσβάσιμη στην κόρη του Harper, η οποία χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο όλη της τη ζωή.

11 χρόνια μετά, οι ιδέες του έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και κάνουν τις παιδικές χαρές πιο διασκεδαστικές και προσβάσιμες για όλους – ανεξαρτήτως της ειδικής ανάγκης που μπορεί να έχει το κάθε παιδί.

Advertisment

Ο G Cody QJ Goldberg εμπνεύστηκε την ανακατασκευή μιας μοντέρνας παιδικής χαράς, αφού πήγε την κόρη του Harper σε μια παιδική χαρά για πρώτη φορά το 2009. Προς απογοήτευσή του, συνειδητοποίησε ότι οι ξύλινοι φράχτες  που περιβάλλουν την παιδική χαρά την έκαναν μη προσβάσιμη για το αναπηρικό αμαξίδιο της κόρης του.

Αφού άκουσαν τις παρατηρήσεις του Goldberg, το τμήμα κατασκευής και αναδιαμόρφωση των πάρκων της πολιτείας απάντησε ότι δεν είχε τα χρήματα για κάποιο νέο project – αλλά θα στήριζαν την ανακατασκευή της παιδικής χαράς αν αυτή χρηματοδοτούταν ιδιωτικά.

Έτσι, η οικογένεια Goldberg ίδρυσε το Harper’s Playground, μία μη κυβερνητική οργάνωση που είναι αφοσιωμένη στο να δημιουργούνται όλο και περισσότερες παιδικές χαρές προσβάσιμες στα παιδικά με ειδικές ανάγκες σε όλη την Αμερική – και μετά από 3 χρόνια ατέλειωτης προσπάθειας, άνοιξαν το πρώτο δημόσιο πάρκο τον Νοέμβριο του 2010.

Advertisment

Η παιδική χαρά έχει τα πάντα, από μουσικά όργανα και εξοπλισμό παιχνιδιού μέχρι γρασίδι και ειδικές ράμπες – που χρησιμοποιούνται από skateboarders και παιδιά με αναπηρικό αμαξίδιο. Ο Goldberg ανέφερε ότι είναι σχεδιασμένο σε τρία επίπεδα.

«Ο χώρος πρέπει να είναι φιλόξενος με έναν φυσικό τρόπο, οπότε αν χρησιμοποιείτε αμαξίδιο να μπορείτε να φτάσετε απολύτως παντού… Επιπλέον, ο χώρος πρέπει να είναι κοινωνικά φιλόξενος, με κυκλικούς χώρους καθιστικού, κοινόχρηστους χώρους συγκέντρωσης και φυσικό τοπίο. Και μετά, το τρίτο επίπεδο είναι αυτό που ονομάζουμε συναισθηματικά ελκυστικό, και αυτό το επιτυγχάνουμε χρησιμοποιώντας τέχνη, καλές γραμμές σχεδίασης, μουσική και πράγματα που μας βάζουν σε μια ακόμη καλύτερη συναισθηματική κατάσταση».

Μετά το άνοιγμα του πάρκου τους στο Portland, η μη κυβερνητική οργάνωση έχει εμπνεύσει την κατασκευή πολλών άλλων παρόμοιων παιδικών χαρών σε όλες τις ΗΠΑ.

Πηγή:

goodnewsnetwork.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση