, ,

Φινλανδία: Ομάδα δημιούργησε ένα emoji για τη συγχώρεση μέσω μιας καμπάνιας

Η παγκόσμια καμπάνια Forgivemoji ξεκίνησε από τη Φινλανδία στα τέλη του 2019 όταν μια ομάδα ανθρώπων αντιλήφθηκε ότι αν και ο επίσημος κατάλογος emoji

Φινλανδία: Ομάδα δημιούργησε ένα emoji για τη συγχώρεση μέσω μιας καμπάνιας

Η παγκόσμια καμπάνια Forgivemoji ξεκίνησε από τη Φινλανδία στα τέλη του 2019 όταν μια ομάδα ανθρώπων αντιλήφθηκε ότι αν και ο επίσημος κατάλογος emoji περιέχει πάνω από 3.000 διαφορετικά συναισθήματα και καταστάσεις, κανένα από τα emoticons δεν συμβολίζει την συγχώρεση.

Το emoji επιλέχθηκε από την πρώην πρόεδρο της Φινλανδίας, Tarja Halonen, και αποτελείται από δύο χέρια που έχουν ανασηκωμένους τους αντίχειρες μπροστά από μια καρδιά. Το σχέδιο τονίζει την θετική συναισθηματική πλευρά και την ειρηνική έκφραση της συγχώρεσης.

Advertisment

Ένας συνασπισμός φιλανθρωπικών και ειρηνευτικών οργανώσεων στη Φινλανδία δημιούργησε το αίτημα ενός τέτοιου emoji που θα προστεθεί στις χιλιάδες που διατίθενται στους χρήστες smartphone. «Στη σύγχρονη κουλτούρα ψηφιακής επικοινωνίας, τα emoji είναι ένας ουσιαστικός τρόπος έκφρασης ανθρώπινων συναισθημάτων πέρα από τα λόγια», δήλωσε ο Tuomo Pesonen από την Ευαγγελική Λουθηρανική εκκλησία της Φινλανδίας, ο οποίος είχε την ιδέα της ίδρυσης των οργανισμών που δημιούργησαν την καμπάνια #forgivemoji.

Φινλανδία: Ομάδα δημιούργησε ένα emoji για τη συγχώρεση μέσω μιας καμπάνιας
Φωτογραφία: Unsplash/Denis Cherkashin

«Έκπληκτοι συνειδητοποιήσαμε ότι η επίσημη λίστα emoji περιέχει δεκάδες διαφορετικές γάτες και ακόμη και δύο σχέδια ζόμπι, αλλά δεν υπάρχει emoji για συγχώρεση», ανέφερε στην The Guardian. O Pesonen εξήγησε ότι η καμπάνια θα προσπαθήσει να προωθήσει ένα μήνυμα ειρήνης και αμοιβαίας κατανόησης σε όλο τον κόσμο και ότι ελπίζω ότι αυτό το emoji θα ενθαρρύνει με τον τρόπο του στο μέλλον τους ανθρώπους να συγχωρούν περισσότερο κατά την καθημερινή τους επικοινωνία.

Τα emoji χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων πλέον σε όλο τον κόσμο. Κι αν μπορεί κανείς να βρει εκεί τα πιο περίεργα συναισθήματα, δηλώσεις και καταστάσεις, κανένα δεν φαίνεται να εκφράζει πραγματικά τη συγγνώμη και τη συγχώρεση.

Advertisment

Τα σύμβολα αυτά έκαναν την εμφάνισή τους το 1999. Πριν από αυτή τη στιγμή, είχαμε απλά emoticons, μια σειρά από χαρακτήρες που πατούσαμε σε συγκεκριμένη σειρά στο πληκτρολόγιό μας και δημιουργούσαν συναισθηματικές αποκρίσεις.

Τα σημερινά πια emoji αποκαλύπτουν το συναίσθημα και τον τόνο του χρήση με έναν τρόπο που το απλό κείμενο δεν μπορεί και έτσι διευκολύνει την επικοινωνία. Ωστόσο, το νέο emoji της συγχώρεσης μπορεί να αργήσει λίγο να φανεί στα κινητά μας τηλέφωνα, οι τελευταίες ανακοινώσεις μιλούν για το τέλος του 2021.

Πηγή:

brightvibes.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση;
Οικογένεια... ένας θεσμός με πολλές δομές
Soft ghosting | Τι είναι και τα σημάδια για να καταλάβετε ότι το έχετε πάθει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση