,

Προγραμματίστε το υποσυνείδητο στον ρυθμό της ευτυχίας σας

Επιστρέφετε από τη δουλειά. Δεν ήταν και η καλύτερη μέρα σας, σωστά; Για την ακρίβεια, νιώθετε τις παρατηρήσεις του προϊσταμένου να βαραίνουν τους ώμους

Προγραμματίστε το υποσυνείδητο στον ρυθμό της ευτυχίας σας

Επιστρέφετε από τη δουλειά. Δεν ήταν και η καλύτερη μέρα σας, σωστά; Για την ακρίβεια, νιώθετε τις παρατηρήσεις του προϊσταμένου να βαραίνουν τους ώμους σας και το άγχος να σας κυριεύει. Θα μπορούσατε, άραγε, να είχατε αντιδράσει διαφορετικά, να στεκόσαστε επιτέλους αγέρωχοι στο ύψος των περιστάσεων, να αποσπούσατε για μια φορά τις ενθουσιώδεις επευφημίες συναδέλφων και ανωτέρων για τους άψογους επαγγελματικούς σας χειρισμούς; Εκείνη η επικριτική φωνή μέσα σας, γνωστή σας από πολύ παλιά, δεν παραλείπει να σας υπενθυμίζει σαν λίστα του σούπερ μάρκετ τις πολυάριθμες ανεπάρκειές σας.

Γυρεύετε τώρα τα τελευταία σας τσιγάρα. Είχατε ορκιστεί πως θα το κόψετε, μα τώρα αισθάνεστε ξανά ευάλωτοι και έχετε τόση ανάγκη από τον οικείο σας εχθρό που χρόνια ολόκληρα φοράει το κοστούμι του άσπονδου φίλου.

Advertisment

Ένας σούπερ ήρωας που λεγόταν Υποσυνείδητο

Για λίγο μείνετε με τα μάτια κλειστά! Αφουγκραστείτε τη μεγαλύτερη αλήθεια: Ο σούπερ ήρωας υπάρχει και ως φύλακας άγγελος σας προστατεύει από τις κακοτοπιές. Μην πάρετε τα όρη και τα βουνά για να τον αναζητήσετε, γιατί πολύ απλά κατοικεί μέσα σας.

Ο συνθετικός ψυχοθεραπευτής Dr. Mike Dow στο βιβλίο Το Υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου ανοίγει το σεντούκι του κρυμμένου θησαυρού, φέρνοντάς σας σε επαφή με τις εσωτερικές σας ανεξάντλητες δυνάμεις. Η τεχνική οραματισμού για το υποσυνείδητο την οποία συστήνει στο αναγνωστικό κοινό αποτελεί μια καινοτόμο μέθοδο με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Συνδυασμένη με τη γνωστική συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, τον χαλαρωτικό διαλογισμό, τον οραματισμό, την ενσυνειδητότητα και άλλες τεχνικές, η τεχνική οραματισμού υπόσχεται να επιφέρει θαυματουργές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Advertisment

Προγραμματίστε το υποσυνείδητο στον ρυθμό της ευτυχίας σας

Οι σαμποτέρ του εαυτού σας

Και τώρα, για να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι σαμποτέρ σας και ότι τους λαμβάνετε υπόψη πιο σοβαρά από όσο αξίζουν, εφαρμόστε το εξής πείραμα: Κλείστε ξανά τα μάτια! Βρίσκεστε πια σε μια συναυλία, όπου εξαρχής δεν θέλατε να πάτε. Ο χώρος σάς φαίνεται αφιλόξενος και τα πρόσωπα γύρω σας εχθρικά. Οι καλλιτέχνες βγαίνουν στη σκηνή και τα πόδια σας αρχίζουν και τρέμουν.

Μπροστά σας βρίσκονται όλοι εκείνοι από τους οποίους χρόνια πασχίζετε να ξεφύγετε. Ο Φόβος τραγουδάει τις μεγάλες σας αποτυχίες, η Αμφισβήτηση τον σιγοντάρει με πάθος, η Επίκριση σας χαρίζει ένα χαιρέκακο βλέμμα στο ρεφρέν και η Ντροπή διασκεδάζει με την καμπουριαστή στάση του σώματός σας. Ο Δισταγμός μουρμουρίζει σε νότες πως ουδέποτε θα τα καταφέρετε, ενώ η Αυτοϋπονόμευση, ως ταλαντούχα μαέστρος, συντονίζει τη χορωδία σε έναν ρυθμό που ξεσηκώνει τα πλήθη.

Γίνετε παρατηρητής του παρελθόντος

Όλοι γυρνούν προς το μέρος σας και νιώθετε την ανάσα σας κοφτή. Δεν υπάρχει διέξοδος, ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε. Κοιτάξτε, όμως, λίγο πιο πέρα από τις παγιωμένες πεποιθήσεις σας. Εκεί ακριβώς θα ανακαλύψετε ένα χρωματιστό αερόστατο. Τι περιμένετε λοιπόν; Ανεβείτε πάνω! Όσο πιο ψηλά αιωρείστε τόσο περισσότερη εξουσία χάνουν οι τρομακτικές φιγούρες. Και πράγματι!

Σχεδόν σας φαντάζουν αστείες έτσι όπως άχαρα και τόσο επιτηδευμένα κινούνται τώρα στη σκηνή, και για πρώτη φορά, μάλιστα, συνειδητοποιείτε πως κανείς από το κοινό δεν τους δίνει στα αλήθεια τη σημασία που πιστεύατε.

Το Υποσυνείδητο αλλάζει την ταινία της ζωής σας

Τι συνέβη, όμως, και τώρα χαλαροί παρακολουθείτε τα άλλοτε οδυνηρά δρώμενα; Μα το υποσυνείδητο ανέλαβε αποφασιστικά δράση. Επενέβη για να τροποποιήσετε την ταινία του παρελθόντος, για να συνδεθείτε με τη σοφία σας, για να χριστείτε πρωταγωνιστές του έργου σας.

Η μέθοδος 3/12/7 σας αφυπνίζει, ενεργοποιεί τα πιο θαυματουργά μέρη του εγκεφάλου σας και παρακάμπτει με απαράμιλλο στιλ και αποφασιστικότητα τον άκαμπτο συνειδητό νου. Και για να αντιληφθείτε καλύτερα το Συνειδητό, σκεφτείτε τον στριφνό καθηγητή σας, που λάτρευε να διορθώνει κάθε σας λάθος, να εστιάζει στις ελλείψεις σας, να σας κουνά επικριτικά το δάχτυλο και να σηκώνει αυστηρό το φρύδι στον ουρανό. «Διάβασε περισσότερο», σας διέταζε σχεδόν.

Ο υποσυνείδητος νους, όμως, σας έπιανε από το χέρι τρυφερά και σας υπενθύμιζε πως ύστερα από τη μελέτη καλό θα ήταν να μην ξεχάσετε και τα άπιαστα όνειρα. Βλέπετε, το υποσυνείδητο ήταν πάντα εκείνο το μικρό παιδί μέσα σας που έβαφε τη χώρα των θαυμάτων με ένα σωρό χρώματα, που άνοιγε την πύλη του παραδείσου για λογαριασμό σας, που σας υπενθύμιζε τον αληθινό σας προορισμό και τα κρυμμένα σας ταλέντα.

Ένας φίλος που σας εγγυάται την ευτυχία

Δεν ξέρω αν σας έχουν προδώσει φίλοι, μα σε αυτόν τον φίλο μπορείτε να δείξετε τυφλή εμπιστοσύνη. Το υποσυνείδητο συνωμοτεί σταθερά υπέρ σας, επεμβαίνει ακόμη και στα πιο δυσλειτουργικά και παγιωμένα μοτίβα του παρελθόντος -τα διορθώνει ή και τα σβήνει-, σας χαλαρώνει τις αλυσίδες μέχρι να βρείτε τη δύναμη να απαλλαγείτε οριστικά και αμετάκλητα από την τυραννία τους. Σε κάθε παράλειψη, ο συνειδητός νους σάς υπενθυμίζει πως πάλι τα θαλασσώσατε. Όμως, το παντοδύναμο υποσυνείδητο, άγρυπνος φρουρός της προσωπικής σας ευτυχίας, στέκεται δίπλα σας για να σας εμψυχώσει, για να σας υπενθυμίσει τις μικρές και μεγάλες σας νίκες και να σας οδηγήσει με ασφάλεια στους ανθισμένους κήπους του μέλλοντος.

Ακούστε το ηχητικό υλικό που θα σας βοηθήσει να βιώσετε την εμπειρία πιο ολοκληρωμένα.

Το βιβλίο Το Υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου του Dr. Mike Dow σας συστήνει τον πολύτιμο σύντροφό σας στις κατηφόρες και στις ανηφόρες, στις πτώσεις και στους θριάμβους. Και σας βάζει στη διαδικασία να αναρωτηθείτε: Εάν χαλούσαν τα φώτα του διαμερίσματός σας, θα ζούσατε στο εξής στο σκοτάδι ή θα καλούσατε τον ηλεκτρολόγο να επιδιορθώσει τη βλάβη; Εύκολη η απάντηση, σωστά; Γιατί δεν αφήνετε λοιπόν τον ηλεκτρολόγο του νου σας να αναλάβει δράση, συνδέοντας καλώδια και δημιουργώντας συνάψεις; Εάν το πράξετε, τότε το φως θα σας πλημμυρίσει με τη σοφία του, οι θετικές αναμνήσεις θα ενισχυθούν και οι τραυματικές μνήμες θα ξεθωριάσουν, σαν σκιές που εξουδετερώθηκαν από τη λάμψη της επίγνωσης.

Τι περιμένετε, συνεπώς; Κατακτήστε τα μυστικά του υποσυνειδήτου και αγκαλιάστε την ευτυχία που αξίζετε!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση